Een onvergetelijke vakantie beleef je verantwoord met WeTravelEco

Duurzaam leven. Iedereen draagt er tegenwoordig op z’n eigen manier een steentje aan bij. Wie scheidt er geen afval, doet aan recyclen of probeert energie te besparen? Maar heb je wel eens gedacht aan een duurzame vakantie? WeTravelEco is een online reisorganisatie waar je terecht kunt voor meer dan 60 bestemmingen wereldwijd.

Voor welke reis je ook kiest, altijd wordt er een duurzaam (lokaal) initiatief ondersteund. Ook de activiteiten en excursies die inclusief zijn tijdens je reis zijn altijd milieuvriendelijk. En. die zijn zeker niet minder leuk! Wat dacht je van een biologische foodexperience in Denemarken? Of een fietstocht door Kaapstad, een rondrit door Lissabon in een elektrische tuktuk of een kanotocht in Zweden?

 

 

Maken van bewuste keuzes

Je kunt natuurlijk stellen dat duurzaam reizen niet bestaat. Je zult per definitie sporen achterlaten op je bestemming. Denk bijvoorbeeld aan afval (want iedereen produceert afval). Duurzaam reizen draait eigenlijk om het maken van bewuste keuzes, dat je rekening houdt met het milieu met respect voor de natuur en zorgt voor zo min mogelijk impact op de lokale bevolking.

En WeTravelEco helpt je daar graag mee op weg! Zo logeer je altijd op de meest waanzinnige eco-adressen en maak je onvergetelijke duurzame uitstapjes samen met een lokale gids. En boek je een reis via WeTravelEco, dan is bij de verkoopprijs een donatie inbegrepen voor een lokaal, duurzaam (humaan, natuur of cultureel) project. Voor reizen binnen Europa gaat de donatie automatisch naar het Ocean Cleanup Project.

Weet wat je boekt

Alle reizen van WeTravelEco zijn op zo’n manier samengesteld, dat ze zo duurzaam mogelijk zijn. Om een goed beeld te geven waar een rondreis uit bestaat, wordt er gewerkt met Eco Rating. Elke reis én elk verblijf wordt beoordeeld aan de hand van een aantal duurzame criteria. Deze vertegenwoordigen het niveau van milieuvriendelijkheid en stelt jou in staat om uit eerste hand de impact van de vakantie op het milieu te herkennen. En dat betekent niet dat je inlevert op comfort.

 

 

Je verblijft uitsluitend in goede (vaak authentieke) eco-verblijven, reist binnenlands met de meest efficiënte duurzame vervoersmiddelen en staat in contact met erkende lokale reisgidsen. Ondertussen staan er geweldige excursies op je te wachten. Zo is een ecologische wijnproeverij nabij de Etna op het Italiaanse eiland Sicilië inbegrepen. Of ga walvissen spotten rondom de wateren van de Azoren of maak samen met een ranger een wandeling in de Canadese Rockies waarbij je op zoek gaat naar zwarte beren.

Support plasticvrij reizen

Boek je een reis via WetravelEco, dan is het vervoer naar je bestemming exclusief. Je bepaalt dus zelf of je met je eigen auto reist, met het vliegtuig gaat (moet) of de trein pakt. WeTravelEco rekent dus geen CO-2 compensatie. Wel wordt er voor elke rondreis een CO2-donatie gevraagd voor het transport/vervoer ter plekke. De donatie is afhankelijk van het aantal gereden kilometers tijdens de rondreis. Daarnaast draagt de reiziger door middel van een donatie bij aan het ondersteunen van bestaande (lokale) duurzame initiatieven en/of het opruimen en plasticvrij maken van onze oceanen. En… omdat plastic afval een wereldwijd probleem is, zorgt WeTravelEco voor een gratis recycled bidon. Op deze manier word je aan het denken gezet en voorkom of verminder je (op veel bestemmingen kun je het water niet uit de kraan drinken) dat er onnodig veel plastic wordt gebruikt tijdens je rondreis.

WeTravelEco: realistisch en ambitieus

Op de site vind je bijna 100 reizen wereldwijd. Eigenlijk is ieder werelddeel vertegenwoordigd, maar je kunt er ook terecht voor een citytrip naar Amsterdam of Rotterdam. Alle reizen zijn geëvalueerd en ontworpen op basis van een systematische duurzaamheidsschaal met als doel de footprint van reizigers te minimaliseren en het positieve effect van toerisme op het milieu te optimaliseren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.