Bezoek de vijfjaarlijkse kunstexpositie documenta in Kassel

De documenta mag niet ontbreken in het reisschema van elke cultuurdiehard! Dit vijfjaarlijks cultuurfestijn vindt dit jaar van 18 juni t/m 25 september in Kassel plaats. Hier worden in 100 dagen reputaties van beeldende kunstenaars gemaakt en gebroken.

Bergpark in Kassel

Het Indonesische kunstenaarscollectief ruangrupa (kunstruimte) geeft leiding aan deze 15e editie, waardoor het karakter van deze documenta weer totaal verschilt van de voorgaande. Dit jaar vormt de lumbung (gemeenschappelijke rijstschuur) de basis. Het begrip staat voor samen delen en duurzaamheid, je kunt dus veel interactie tussen publiek en kunstenaars verwachten!

 

Lees ook dit artikel: Lees meer over documenta

 

Kassel heeft meer culturele hoogtepunten die elk jaar te bezoeken zijn. Zoals de Sprookjesroute langs de GRIMMWELT, de Kunstenaarskolonie in Darmstadt en het Kurhaus en het Wiesbaden Museum.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.