Versoepelingen en nieuw Rum Festival geven reden naar Bonaire te reizen

Sinds 20 maart 2022 hoeven reizigers naar Bonaire die volledig gevaccineerd zijn, met een tweede vaccin of booster-injectie die binnen 270 dagen voor aankomst is toegediend, niet langer een PCR- of antigeentest hoeven te ondergaan. Naast het onthullen van versoepelde COVID-beperkingen heeft Tourism Corporation Bonaire ook aangekondigd dat er voor de allereerste keer een rumfestival, Bonaire Rum Week, op dit ongerepte eiland plaats gaat vinden van 14-17 juni 2022.

Gevaccineerd

Volledig gevaccineerde gasten van wie het vaccin of de booster-injectie meer dan 270 dagen voorafgaand aan binnenkomst is toegediend, en degenen die niet voldoen aan de vaccinatie-eisen, moeten nog steeds een antigeentest afleggen binnen 24 uur voor vertrek of een PCR-test binnen 48 uur voor aankomst naar het eiland. Alle reizigers, ongeacht vaccinatiestatus, moeten nog steeds het gezondheidsverklaringsformulier invullen om Bonaire binnen te komen. Op de site staan de meest recente COVID-protocollen en reisvereisten.

 

 

“De veiligheid van onze lokale bevolking en bezoekers is altijd een topprioriteit geweest en de afname van COVID-gevallen moedigt versoepelde toegangsbeperkingen aan. Onze lokale gemeenschap verwelkomt natuurliefhebbers, avonturiers en fijnproevers om de onovertroffen natuurlijke schoonheid te ontdekken die dit eiland te bieden heeft”, zegt Miles B M Mercera, directeur van Tourism Corporation Bonaire.

 

 

“Door in juni onze eerste jaarlijkse Rum Week te organiseren, kunnen we de wereld een andere kant van Bonaire laten zien, die van authentieke gerechten, bekroonde lokale rum en kleurrijk eilandleven.”

De organisatie van de Rum Week is in handen van Caribbean Journal, het team achter het jaarlijkse Caribbean Rum Awards-festival in St. Barth. De eerste editie van de Bonaire Rum Week is een vierdaags evenement dat de ontluikende culinaire scene van Bonaire laat zien. Een verkenning van de beste premium rum in het Caribisch gebied speelt daarbij een grote rol, van kenmerkende rum cocktails tot microbrouwerijen en tiki-bars.

Fijnproevers kunnen genieten van de culinaire cultuur van het eiland met evenementen zoals een openingsfeest bij Rum Runners, een rum-on-the-beach-proeverij in het Plaza Beach Resort, evenals een cocktailwedstrijd in de nieuwe craft cocktailbar van het eiland, Tiki & Co. De festiviteiten worden afgesloten met een diner in Brass Boer, het gerenommeerde restaurant aan zee van Michelin-sterren koppel Jonnie en Therèse Boer op het terrein van Delfins Beach Resort.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.