Attractie- & Vakantiepark Slagharen luidt nieuw seizoen in met metamorfoses en opknapbeurten

Voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen staat seizoen 2022 in het teken van een groot aantal opknapbeurten en vernieuwingen. De afgelopen maanden is er volop geïnvesteerd om het familiepark weer te laten stralen. Op verschillende plekken in het park ondergingen attracties en gebouwen een metamorfose. Vandaag gingen de poorten weer open.

Free Fall

Zo werd de 40 meter hoge Free Fall ‘s winters volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd voor ingrijpende technische werkzaamheden, zodat de populaire thrillride weer jaren mee kan. Tegelijkertijd kreeg de blikvanger een nieuw uiterlijk, met aangepaste kleuren. De constructie oogt voortaan bordeauxrood met beige. “Het is niet alleen chic, maar het past ook een stuk beter bij onze westernsfeer”, zegt algemeen directeur Dave Storm.

 

 

Ook de interactieve waterattractie Expedition Nautilus, waar bezoekers met waterpistolen een watergevecht met elkaar aangaan, is tijdens een onderhoudsbeurt voorzien van een nieuw thema. De stijl van Jules Verne heeft plaatsgemaakt voor een goudmijn in het Wilde Westen. “Zo proberen we stapje voor stapje meer eenheid in het park te brengen”, aldus Storm. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat de vernieuwde attractie weer open.

 

 

De grootste verandering vond plaats bij speelhal Lucky Nugget. Tijdens een grootschalige verbouwing werd de locatie bijna twee keer zo groot. Tegelijkertijd is het interieur volledig vernieuwd. “We zijn ontzettend blij dat we de Lucky Nugget, die met name bij onze vakantiegasten ontzettend geliefd is, een enorme kwaliteitsimpuls konden geven”, vertelt Storm. “Het is een plek geworden om trots op te zijn, met een gezellige familievriendelijke uitstraling.”

In samenwerking met partner HB Leisure kwam er ook een vernieuwd spellenaanbod. Naast de klassieke muntenschuivers, grijpautomaten, basketbalspellen en airhockeytafels kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld uitleven met sneeuwscooter- en snowboardsimulatoren, een digitale bowlingbaan, een Jurassic Park-game, een eendenrace en een heuse virtualreality-attractie. Wie van spanning houdt, kan de gloednieuwe game Elevator Action Invasion uitproberen.

Hoewel de weersomstandigheden nog niet erg ‘s zomers zijn, wanen bezoekers zich al wel in zomerse sferen in 4D-bioscoop El Teatro. Daar draait dit jaar voor het eerst de vrolijke film Rio 4D, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van 20th Century Fox.

Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan een uitgebreid onderhoudsproject bij klimparcours Black Hill Ranger Path. Bezoekers kunnen zich in 2022 ook verheugen op een vernieuwd entertainmentaanbod, met elk seizoen een andere theatershow. Bovendien is bij zes attracties de minimale lengte-eis verlaagd. Boek hier je tickets.

 

 

 

 

 

Comments are closed.