Slagharen verlaagt lengte-eis voor 6 attracties

Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft dit jaar goed nieuws voor gezinnen met kinderen. Bij zes verschillende attracties is de minimale lengte-eis verlaagd. Dankzij de aanpassing mogen ook de kleine cowboys en cowgirls in deze attracties.

TÜV Nederland

De wijzigingen zijn doorgevoerd in overleg met keuringsinstantie TÜV Nederland. Het betreft familieachtbaan Mine Train, waterbaan Ripsaw Falls, fietsmolen Magic Bikes, draaiend schommelschip Fogg’s Trouble, olifantenmolen Jumbo en nostalgische paardencarrousel Merry Go Mad.

 

 

Algemeen directeur Dave Storm is blij met de verandering. “Hiermee verbeteren we de beleving voor een belangrijke doelgroep”, zegt hij. “Kinderen durven steeds meer op jonge leeftijd. Het is fantastisch dat we hen nu nog meer kunnen bieden, door ze veilig te laten genieten van een breder attractieaanbod.”


Samen met TÜV Nederland zijn alle attracties nagelopen en geëvalueerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een lengte-eis voor individuele bezoekers en een lengte-eis voor bezoekers onder begeleiding van een volwassene.

Waterbaan Ripsaw is onder begeleiding voortaan toegankelijk voor personen vanaf 105 centimeter in plaats van 130 centimeter. Bij Fogg’s Trouble kunnen in het vervolg kinderen vanaf 90 centimeter in plaats van 105 centimeter toegelaten worden, mits er een volwassene meegaat. Bezoekers vanaf 110 centimeter hebben daar ook geen toezicht meer nodig. Eerder was dit 120 centimeter.

Bij de Magic Bikes daalde de lengte-eis onder begeleiding van 100 naar 90 centimeter, bij de Jumbo en Merry Go Mad van 120 naar 105 centimeter. Een ritje in de Mine Train was voorheen alleen mogelijk voor kinderen van 120 centimeter of langer, of 110 centimeter zonder begeleiding. Nu mag iedereen vanaf 90 centimeter instappen als een volwassene meegaat. Vanaf 110 centimeter kunnen jonge waaghalzen in hun eentje op avontuur in de rollercoaster.

 

 

“Hiermee nemen we één van de vaakst gehoorde klachten weg en sluiten we bovendien beter aan bij collega’s in de branche”, vult Storm aan. Het nieuwe seizoen van Attractie- & Vakantiepark Slagharen start op vrijdag 1 april. Voor Slagharen staat 2022 verder in het teken van een vernieuwd entertainmentprogramma en verschillende grootschalige opknapbeurten.

 

 

 

 

Comments are closed.