Florence is de culinaire wereldhoofdstad van 2022

Florence is dé culinaire hotspot van 2022. De Italiaanse stad onderscheidt zich van andere food-locaties door onder andere uitstekende restaurantbeoordelingen, een groot restaurantaanbod en veel eetgelegenheden die rekening houden met specifieke dieetwensen. Dit en meer blijkt uit de World Food Index van CheapTickets.nl, gebaseerd op ruim 30 miljoen online restaurantbeoordelingen.

World Food Index

In de World Food Index worden eetgelegenheden van 121 wereldbestemmingen vergeleken op basis van: gemiddelde beoordelingen, restaurantdichtheid, keukenvariatie en de opties voor een aangepast dieet (zoals vegan, vega en glutenvrij). Ook wordt rekening gehouden met de impact die de lokale keuken heeft wereldwijd.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek Florence

 

Amsterdam eindigt op een 10e plek in de wereldranglijst en is hiermee de best scorende Nederlandse stad. Vooral qua restaurantdichtheid doet onze hoofdstad het goed: naar verhouding zijn er veel restaurants per inwoner. Rotterdam moet genoegen nemen met de 31e plaats op de wereldranglijst.

‘Best bang for the buck’: waar voor je geld in Bogota

In de Colombiaanse hoofdstad Bogota heb je volgens de World Food Index het meest waar voor je geld in restaurants. In verhouding tot andere bestemmingen is uit eten gaan in deze stad niet duur en bovendien worden eetgelegenheden er bijzonder goed beoordeeld door gasten. Qua restaurantdichtheid scoort Bogota echter slecht: hierdoor is er kans op meer drukte in restaurants of moet je er verder naar reizen.

 

 

Andere bestemmingen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn: Bonaire, Heraklion (Griekenland) en Denpasar (Bali, Indonesië).

Uit eten in Miami: vermijd tourist traps!

Staat Miami op je bucketlist? Controleer dan goed de recensies voordat je hier een restaurant binnenstapt. Nergens ter wereld krijgen eetgelegenheden naar verhouding namelijk zoveel 1 ster-beoordelingen als in deze Amerikaanse kuststad. Ook in Manila (Filipijnen), Stockholm (Zweden) en Madrid (Spanje) zijn naar verhouding veel van deze tourist trap-restaurants te vinden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.