Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad wordt doorkruist door de rivier de Arno waar dan ook tientallen bruggen overheen zijn gelegd waarvan de meest bekende waarschijnlijk de Ponte Vecchio is. 

florence

Florence

 

 

Blijf op de hoogte van Florence met onze gratis nieuwsbrief!

Reizen naar Florence

Met name de historische binnenstad is van grote architecturale waarde en staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad kenmerkt zich door gezellige piazza’s, steegjes, parken, kerken en kloosters.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Bakermat van de renaissance

Florence is de bakermat van de renaissance en dat is duidelijk te zien aan de paleizen, kerken, kunstschatten uit deze tijd. Veel van die kunstschatten zijn te danken aan de eeuwenlange heerschappij van het bankiersgeslacht De Medici. Die familie had grote belangstelling voor schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en literatuur. Florence was toen de machtigste Italiaanse stadstaat. De belangrijkste renaissance kunstschatten zijn:

  • Bargello
  • Palazzo Vecchio
  • Ponte Vecchio over de rivier de Arno
  • kerk Santa Croce
  • De Duomo, Santa Maria del Fiore

Florentijnse keuken

De huidige Florentijnse keuken is door de jaren heen weinig veranderd. De keuken kenmerkt zich door z’n eenvoud en verse en weinig bewerkte ingrediënten van hoge kwaliteit. Veel gerechten zijn gebaseerd op vlees. Typische gerechten zijn crostini toscani; licht geroosterd ronde sneden brood met pastei op basis van kippenlever en gesneden rauwe ham (prosciutto) en worstsoorten (salame). In de zomermaanden combineert met de rauwe ham vaak met meloen. Het bekendste Florentijnse gerecht is waarschijnlijk de Bistecca alla Fiorentina. Een enorme T-bone steak bestreken met extra-vergine olijfolie en geroosterd boven houtskool.

 

 

Florence Biennale

Biennale Internazionale Arte Contemporanea is een internationaal bekende kunstmanifestatie gericht op moderne kunst dat iedere twee jaar in december wordt gehouden. Aan de Biennale nemen ruim 750 kunstenaars uit 74 landen deel. De volgende Biennale in Florence is van 3 t/m 11 december 2011.

5 Tips van het verkeersbureau van Florence

Om uw verblijf in Florence goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende 5 tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels
  • in Florence is de lokale valuta Euro. Zorg dat u vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Het is ook mogelijk om te kamperen in de buurt van Florence. Boek vooral in de zomermaanden uw camping vooraf
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Florence.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Florence om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Florence

Zowel KLM als Alitalia Airlines vliegen naar de luchthaven Peretola Airport bij Florence. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Peretola Airport. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Florence