Kleinschalig en comfortabel reizen op een boutique-schip

Reizigers die luxe en comfort zoeken, hebben steeds meer keuze. Grootschalige vakantieparken, resorts en zeecruises bieden hun gasten een uitgebreid aanbod van luxe en vertier. Sommige reizigers hebben echter liever een kleinere setting. Voor hen heeft touroperator Boat Bike Tours schepen met het label ‘boutique’. Boutique staat voor kleinschalig, persoonlijk en comfortabel. Gasten kunnen meevaren op een vaste route, of samen met ons een reis op maat samenstellen voor hun eigen groep.

Klein en intiem

Op onze kleinste categorie passagiersschepen kunnen maximaal 24 gasten meevaren. Dat is perfect voor vakantiegangers die een volledig verzorgde vakantie willen, maar geen behoefte hebben aan de massaliteit van een cruise of een druk resort. Bovendien kunnen deze schepen flexibel en op heel bijzondere vaarroutes worden ingezet. Anders dan de grote schepen in de vloot van Boat Bike Tours, zijn zij niet afhankelijk van grote vaarwegen en havens. Ze kunnen ook op kleine rivieren en kanalen varen en bijvoorbeeld aanleggen in een stadscentrum. Kleine sluizen, smalle binnenwateren, het is voor deze kleine varende hotels geen probleem. En dus varen deze schepen niet alleen in Nederland en België, maar zijn Duitsland en Frankrijk ook geliefde vaargebieden.

 

 

Individueel te boeken reizen

De boutique-schepen van Boat Bike Tours worden ingezet op prachtige routes en reizen die individueel, per hut, te boeken zijn. Ze varen dan bijvoorbeeld van Amsterdam naar Maastricht, of van Parijs de Seine op naar Montargis. De gasten aan boord leren elkaar snel goed kennen en dat geeft een vertrouwd gevoel. ’Ze komen als vreemden aan boord, en gaan als vrienden er weer naar huis’, vertellen de reisleiders van Boat Bike Tours.

Reizen op maat

Voor groepen die het hele schip afhuren, kan een reis op maat worden samengesteld. Jossie Verkerk, productontwikkelaar bij Boat Bike Tours, herinnert zich een skate-groep die een route niet fietsend, maar op inline skates wilde afleggen. Ze vertelt ook over een grote familie die in 2 weken van Amsterdam naar Brugge wilde varen: ‘Normaal is dat een route van een week, maar speciaal voor deze groep hebben we een nieuwe route bedacht, over Maastricht. Zo konden ze in twee weken via een mooie, gevarieerde route naar Brugge varen.’

 

 

Het bijzondere van de schepen met het boutique-label is dat de schipper vaak ook de eigenaar van het schip is. Hij of zij en het kleine, veelzijdige team aan boord regelen alles voor de gasten. Hierdoor zijn ze extra betrokken en dat zorgt voor een hele persoonlijke, familiaire sfeer. De combinatie van deze persoonlijke service met het comfort aan boord, heerlijk eten, prachtige vaarroutes en mooie fietstochten, maakt een vakantie met een boutique-schip van Boat Bike Tours tot een unieke reisbeleving.

 

 

 

 

 

Comments are closed.