Kinderen als verkeersexperts in VVN Minecraft Educatie

Op 15 maart a.s. lanceert Veilig Verkeer Nederland (VVN) vol trots in het jaar waarin de organisatie 90 jaar bestaat, haar nieuwste innovatie en wereldprimeur:’ VVN Minecraft Verkeerseducatie’. Verkeersminister Mark Harbers geeft die ochtend tussen 9:00 uur en 10:00 uur zij aan zij met Onderwijsminister Dennis Wiersma het startsein voor VVN Minecraft Educatie. In het hele land spelen honderden basisscholen en meer dan 10.000 leerlingen live mee.

Popualair

De immens populaire game Minecraft krijgt hiermee een variant die gebruikt wordt om kinderen van de basisschool, aanvullend op de reguliere verkeerslessen, spelenderwijs te leren over verkeer. Kinderen oefenen in het spel met wat ze in de verkeersles geleerd hebben. Deze toepassing is helemaal nieuw. Niet alleen in Nederland maar ook op wereldschaal.

 

 

Een meerderheid van de leerkrachten (82%) denkt dat leerlingen het gebruik van VVN Minecraft Educatie als verrassende aanvulling op de verkeersles zullen waarderen. Circa twee derde (68%) van de leerkrachten geeft aan het onder deze omstandigheden, waarbij het gaat om gratis gebruik, zeker of waarschijnlijk te gaan gebruiken in de les. Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde dit programma speciaal voor in de klas samen met IT Randsteden en Microsoft.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.