De mooiste plekjes om te overnachten tijdens je roadtrip door Europa

Als je denkt aan een roadtrip dan stel je je misschien een maandenlange vakantie voor waarin je je verplaatst in een Jeep in Australië, of denk je aan een excursie door de Verenigde Staten in een gekleurd Volkswagen busje. Maar wist je dat je helemaal niet zo ver hoeft te reizen om van spectaculaire, adembenemende en once-in-a-lifetime uitzichten te kunnen genieten? Dit kan namelijk ook gewoon in ons eigen Europa!

Bereid jouw ideale rondrit dus uitgebreid van tevoren voor of vertrek gewoon spontaan zonder plan op basis van onderstaande tips. Snuif bijvoorbeeld cultuur in steden als Berlijn en Barcelona, geniet met volle teugen van de veelzijdige landschappen van Italië of ga op avontuurlijke ontdekkingsreis in Zweden. Boek aan de hand van een actuele kortingscode Hotels.com overnachtingen op al je bestemmingen en verblijf in karakteristieke boerderijen, tipi’s, boten, wijngaarden, hotels, campings of luxe B&B’s.

Berlijn: sport en natuur

Natuurliefhebber kunnen geen beter vakantieland uitkiezen dan Duitsland, waar je volop kan kanoën, surfen of suppen in de zon, of het hele jaar door kan hiken, wandelen, hardlopen of mountainbiken. De helderblauwe meren en besneeuwde bergtoppen zorgen gegarandeerd voor mooie foto’s, maar vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van onze oosterburen. Maak in Berlijn bijvoorbeeld een wandeling in het enorme Tiergarten, strijk neer voor een picknick op het Tempelhofer Feld, en sla ook de Branderburger Tor, het Pergamonmuseum, de Fernsehturm en Slot Charlottenburg niet over.

Waar slapen in Berlijn?

De perfecte locatie voor een overnachting is in de wijk Kreuzberg, waar altijd wel iets te beleven valt, of vlak bij de winkelboulevard Kurfürstendamm. Kies voor een betaalbaar hotel of hostel op een centrale plek, zo verlies je namelijk geen tijd aan reizen naar het centrum, en heb je altijd genoeg tijd om alle must-sees van Berlijn af te lopen!

Barcelona: zon, strand en smaak

Ben jij iemand die houdt van zon, zee en strand, en wissel je dit het liefst af met een compleet andere lokale cultuur, gewoontes en vooral heerlijke culinaire tradities, dan kun je het beste een roadtrip door Spanje en Portugal maken! Of je nu binnendoor of langs de kust gaat, zorg ervoor dat je sowieso een stop maakt in Barcelona. Begin je dag op het strand, bewonder overdag de meesterwerken van Gaudí en smul ’s avonds van de lekkerste tapas gerechten en traditionele sangria.

 

 

Waar verblijf je in Barcelona?

Kies een hotel dat centraal gelegen is, bijvoorbeeld in de buurt van de Sagrada Família, Casa Battló of Kathedraal van Barcelona, zodat je hier ’s ochtends als eerste naar binnen kan en niet in de rij hoeft te staan, en dit alles zonder enorm vroeg te hoeven opstaan.

 

 

Italië: cultuur en lekker eten

De Italiaanse cultuur valt natuurlijk niet onder één noemer te beschrijven, want dit land aan de Middellandse Zee heeft het allemaal: van eeuwige sneeuw, hoge bergtoppen en waanzinnige meren en warmwaterbronnen tot prachtige zandstranden, eeuwenoud cultureel erfgoed, pittoreske dorpjes en verrukkelijke antipasti, hoofdgerechten en desserts.

Waar te verblijven in Italië?

De perfecte verblijfplek kies je op basis van waar je je bevindt: bezoek je een stad als Florence, Milaan, Turijn, Venetië, Rome, Bari of Palermo? Dan kan je natuurlijk beter gaan voor een simpel hotel midden in de stad. Heb je echter gekozen voor het echte roadtrip-gevoel, dan kan je ook gaan voor een unieke ervaring door een kamer in

  • een B&B te reserveren op een Toscaanse wijngaard
  • een berghut in de Alpen
  • een typische Apulische trullo
  • of zelfs een suite in een kasteel.

En overweeg ook eens een reservering te plaatsen bij een agriturismo, een boerenbedrijf dat zowel dienstdoet als boerderij of kwekerij en als toeristenverblijf.

Zweden: eenzaam en wild

Steek de Baltische zee over op de veerboot en maak een rondrit door Zweden die je nooit meer zal vergeten. Stop in steden als

Of ga voor meer ongebaande paden en bezoek het prachtige Lapland, waar je ongetwijfeld de meest spectaculaire landschappen zult tegenkomen, oog in oog zal komen te staan met rendieren en als je geluk hebt zelfs het noorderlicht kan bewonderen.

Waar en wat te boeken in Zweden?

Aangezien je in deze gebieden iets meer op jezelf aangewezen bent, doe je er goed aan je van tevoren je in te lezen over een slaapplek voor de komende nachten. Houd je fotocamera paraat, want overnachten in de sneeuw in een houten blokhut, glazen huisje of moderne iglo zal je niet gauw een 2e keer overkomen!

 

 

 

 

 

Comments are closed.