Hier moet je op letten bij het importeren van een Duitse auto

Een auto importeren vanuit Duitsland is iets wat je waarschijnlijk veel om je heen ziet gebeuren – en dat is niet zonder reden. Het is natuurlijk een stuk voordeliger om je auto vanuit Duitsland te laten importeren en Duitsland heeft veel jonge auto’s voor een relatief lage prijs en toch van een mooie kwaliteit.

Dit houdt echter niet in dat je maar lukraak je auto’s uit Duitsland kan laten komen zonder tegen mogelijke problemen aan te lopen. Want net zoals wanneer je je auto hier in Nederland koopt, zijn er enkele punten waar je goed op moet letten. Echter, deze punten kunnen wel wat verschillen. Benieuwd naar deze punten? Lees dan vooral verder!

Garantie

Zorg ervoor dat je bij een auto importeren uit Duitsland altijd op de hoogte bent van de garantie die je krijgt bij de aankoop. In Duitsland zijn er namelijk meerdere handelaren die goed op de hoogte zijn van de vele Nederlandse kopers die bij hen komen om voordelig een mooie auto op de kop te tikken. Sommige handelaren maken hier slim misbruik van door slechte modellen aan te bieden, geen duidelijke garantie te geven of louche bedrijven op te starten om auto’s te verhandelen – soms doen ze niet eens de moeite een goede naam voor hun firma te verzinnen. Zorg dus altijd dat je wel te maken hebt met een betrouwbare dealer mét duidelijke garantievoorwaarden.

 

 

BPM en keuring

Om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan, is het aan te raden eerst je BPM te berekenen alvorens je je auto aanschaft en laat importeren. Dit kan je het beste laten doen door iemand die hier gespecialiseerd in is. Daarnaast is het ook belangrijk om de aanbieder te vragen of hij een aankoopkeuring bieden kan. Kan hij dit niet? Dan is het niet aan te raden je auto bij hem te kopen.

 

 

Transport van je auto

Het is in Duitsland mogelijk om auto’s aan te schaffen die over export-kentekenplaten beschikken. Echter, deze kentekenplaten zijn niet geldig in Nederland en het is zelfs mogelijk hier een boete voor te krijgen wanneer je bij de grens aan wordt gehouden. Het is dus belangrijk om je BPM-aangifte te allen tijde bij je te dragen en voor een externe partij te kiezen die het transport van je auto regelt. Wanneer je dit namelijk laat doen door iemand die dit doet voor de kost, dan ben je tenminste nog verzekerd tegen schade. Dit ben je niet wanneer je de wagen zelf over de grens vervoert.

 

 

 

 

 

Comments are closed.