Eerste internationale cadetpiloot studeert af aan de Emirates Flight Training Academy

Maak kennis met Bayan Al Turabi, de eerste internationale cadetpiloot van de Emirates Flight Training Academy die afstudeert. De inspirerende reis van de jonge Bahreinse vlieger benadrukt het belang van vrouwelijke rolmodellen in de luchtvaart.

Bayan groeide op in Bahrein en woonde in een huis tussen het vliegveld en de zee. Dit is dan ook waar haar voorliefde voor reizen en de luchtvaart begon. Haar bijzondere reis als cadet bij de Emirates Flight Training Academy is een verhaal van vastberadenheid en succes, en een bewijs van een ‘droom die uitkomt’. Bekijk hier hoe Bayan haar persoonlijke verhaal deelt en haar zus (ook een gecertificeerde piloot) erkent voor het vertrouwen dat ze heeft gekregen om een carrière in de luchtvaart na te streven.

Vastberadenheid en succes

Toen haar werd gevraagd waarom ze besloot piloot te worden, deelde Bayan dit sentimentele verhaal: “Vanaf zeer jonge leeftijd had ik een extreme drang om de wereld te willen verkennen. Aangezien ik nog nooit een vrouwelijke piloot had ontmoet toen ik opgroeide, was ik niet in de veronderstelling dat dit een optie voor mij zou zijn. Tot ik mijn zus voor het eerst een vliegtuig zag besturen als piloot. Haar stem via de PA te horen, bood een nieuw potentieel voor mij om mijn passie voor reizen te combineren met een gevestigde carrière.”

 

 

“Ik hoop dat door mijn verhaal te delen, ik meer jonge vrouwen kan aanmoedigen om de luchtvaart ook als hun carrière te beschouwen. Of hen in ieder geval kan laten weten dat ze hun eigen dromen kunnen bereiken, als ze hun hart volgen.”

Over haar tijd bij de Emirates Flight Training Academy en wat het uniek maakte, zei Bayan: “Het trainingsprogramma bij EFTA is anders, omdat we niet alleen trainen op eenmotorige zuigervliegtuigen, maar ook op straalvliegtuigen. Dit vind je vrijwel niet bij andere opleidingsacademies voor piloten. Naast de zes volledig bewegende simulators, die een realistische vliegervaring geven, ondersteunen de EFTA-instructeurs ons ook onvoorwaardelijk door onze trainingen en bereiden zij ons op de lange termijn voor als opkomende Captains. Ik heb ook levenslange vriendschappen ontwikkeld met mijn cadet-collega’s, die verder reiken dan de muren van de academie.”

 

Lees ook dit artikel: Verkoop Thalys Zon van start

 

Dit is de Emirates Flight Training Academy

De Emirates Flight Training Academy, gevestigd in Dubai South, werd in 2017 gelanceerd door Emirates om nationale en internationale studenten te kwalificeren om piloot te worden. De Academy combineert geavanceerde leertechnologieën en een moderne vloot van 27 opleidingsvliegtuigen (Cirrus SR22 G6 eenmotorige zuigervliegtuigen en Embraer Phenom 100EV zeer lichte straalvliegtuigen) om cadetten te trainen zonder voorkennis van vliegen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.