Glasgow is de toegangspoort tot Schotland

De Schotse stad Glasgow wordt getypeerd door cultuur en creativiteit. Zo komt de architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh, die de Glasgow School of Art, Queen’s Cross Church en meer gebouwen in Glasgow ontwierp, er vandaan. Ook vind je ontelbaar veel street art die de industriële gebouwen kleur geven. In 2019 is de stad zelfs benoemd tot UK’s top cultural and creative city door de Europese Commissie. Glasgow is goed verbonden met de rest van Schotland en is daarmee ook de perfecte toegangspoort tot al het moois dat het prachtige Schotland te bieden heeft. Vlieg dit voorjaar nog naar Glasgow Airport met de rechtstreekse vlucht van KLM.

The World Pipe Band Championships

Cultureel en creatief

In 2019 is Glasgow door de Europese Commissie uitgeroepen tot UK’s top cultural and creative city. Deze titel komt niet geheel uit de lucht vallen. De musea van Glasgow zijn namelijk de thuisbasis van Europa’s grootste kunstcollectie, met meesterwerken van Dali, Van Gogh, Degas, Renoir, Whistler en Monet. Daarnaast heeft Glasgow maar liefst acht Turner Prize-winnaars groot gebracht en is de stad een UNESCO-muziekstad. Dat laatste kun je voelen wanneer je op een doorsnee avond langs de levendige kroegen loopt, waar overal bandjes staan te spelen.

 

Lees ook dit artikel: Glasgow, de groene stad

 

Glasgow is naast een culturele en creatieve stedentripbestemming ook de perfecte uitvalsbasis om de rest van Schotland te verkennen. Het land kent vele indrukwekkende uitzichten, meren (die ook wel lochs worden genoemd), kastelen en eilanden die goed te bereiken zijn vanuit Glasgow. Vanaf 2 verschillende treinstations kun je vanuit Glasgow naar alle uithoeken van Schotland reizen. De stad heeft de perfecte ligging tussen de Lowlands en Highlands.

Kelvingrove Museum & Galleries

 

 


Ontsnap aan de drukte van de stad en kom tot rust in de highlands. Als je niet wil verdwalen in de uitgestrekte natuur, dan is het handig om een van de uitgestippelde wandelroutes te volgen. De West Highland Way is een echte aanrader. De route strekt zich uit over de Schotse Hooglanden en is 154 kilometer lang, maar je kunt ook een kortere afstand wandelen. Tijdens het bewandelen van de paden loop je langs uitgestrekte bloemenweides, rivieren en gigantische bergtoppen. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je stedentrip!”

Vlieg met KLM naar Glasgow International Airport

Vanaf Amsterdam (AMS) vlieg je in 1 uur en 30 minuten rechtstreeks en comfortabel met KLM naar Glasgow International Airport (GLA). Vanaf het vliegveld ben je binnen een kwartier in het stadscentrum met de nieuwe Airport Express bus.

The World Pipe Band Championships

 

 

 

 

 

Comments are closed.