VisitBritain lanceert wereldwijde campagne om inkomend toerisme te stimuleren

VisitBritain, het Britse bureau voor toerisme, start vandaag een nieuwe wereldwijde miljoenencampagne om het inkomend toerisme weer op gang te brengen, nu Groot-Brittannië zich opmaakt voor een jaar vol evenementen. De 10 miljoen pond kostende internationale GREAT Britain marketingcampagne ‘Welcome to Another Side of Britain’ werd officieel gelanceerd door Nadine Dorries, staatssecretaris voor Digital, Culture, Media and Sport (DCMS).

Britse steden

De internationale campagne van VisitBritain richt de schijnwerpers op de Britse steden, die hard getroffen zijn door de afwezigheid van internationale bezoekers, en op een boodschap van welkom. VisitBritain besteedt ook aandacht aan de grote evenementen die dit jaar het toerisme wereldwijd zullen aantrekken, zoals het platina jubileum van Koning Elizabeth II, de Commonwealth Games 2022 in Birmingham en ‘Unboxed’, een festival van creativiteit in heel Groot-Brittannië.

 

 

VisitBritain CEO Sally Balcombe zei: “We weten dat er een toenemende interesse is voor reizen en onze prioriteit is om de vraag naar Groot-Brittannië en de uitgaven van bezoekers zo snel mogelijk weer omhoog te krijgen, waarbij we hard ons best doen om internationale bezoekers te trekken die miljarden bijdragen aan onze economie.”

“Naast een boodschap van welkom, richten we de schijnwerpers op onze bruisende en afwisselende steden. Door de verhalen achter ons beroemde erfgoed en iconische attracties te vertellen met een moderne twist, onze bruisende moderne cultuur en onze innovatieve eet- en drinkgelegenheden, laten we zien dat Groot-Brittannië barst van de nieuwe en spannende ervaringen waarvan je nu kunt komen genieten.”

“De mijlpalen van dit jaar, zoals het platina jubileum van Koningin Elizabeth II, de Commonwealth Games en de baanbrekende ‘Unboxed’ evenementen, bieden goed getimede kansen om eenmalige ervaringen die bezoekers alleen hier kunnen beleven in de kijker te zetten, en om ons warme welkom en onze creativiteit aan de wereld te promoten.”

 

 

De internationale campagne van VisitBritain gaat deze week van start met een mix van korte films en branded city-gerichte content op sociale media, digitale display advertising en print media. De content zal ook online bezoek naar www.visitbritain.com stimuleren met ideeën en links naar activiteiten in de stad, bezoekersattracties en ervaringen die ‘een andere kant van Groot-Brittannië’ laten zien met behulp van #lovegreatbritain. Van een rooftop afternoon tea in Liverpool tot het Edinburgh Festival Fringe, van varen in een bubbelbad over de Theems in Londen tot gin proeven in de Cardiff Distillery.

De campagne loopt in de belangrijkste Europese markten van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje, en in de Verenigde Staten. Ook alle overige internationale markten van VisitBritain ondersteunen de activiteiten via hun digitale kanalen. VisitBritain werkt ook samen met partners zoals British Airways in de VS en TripAdvisor in Europa om het bereik van de campagne uit te breiden en boekingen te stimuleren.

VisitBritain roept toeristische organisaties, bezoekersattracties en bestemmingen in heel Groot-Brittannië op om deel te nemen aan de campagne en stelt daarvoor een toolkit met marketing- en branded campagnemateriaal aan welke gedownload kan worden van VisitBritain’s website.

 

 

Om de toeristische bestedingen weer omhoog te krijgen, richt de campagne zich op bezoekers die volgens het consumentenonderzoek van VisitBritain de grootste intentie hebben om in 2022 internationaal te reizen. Meer dan de helft van de reizigers die VisitBritain in 13 markten ondervroeg en die van plan waren in de komende 12 maanden een internationale reis te maken, hadden nog niet geboekt of besloten waarheen te gaan. Dit biedt een waardevolle kans om de bestemmingskeuze te beïnvloeden.

VisitBritain’s ‘Welcome to Another Side of Britain’ campagne, die tot eind maart 2022 loopt, maakt deel uit van de nieuwe GREAT campagne van de Britse regering.

 

 

 

 

 

Comments are closed.