In Israël gaan per 1 maart de grenzen open voor iedereen

Vanaf 1 maart versoepelt Israël de inreisregels en zal iedereen worden toegelaten tot het land, ongeacht ze gevaccineerd zijn of niet. Dit werd op 20 februari aangekondigd door premier Naftali Bennett en Nitzan Horowitz, de minister van Volksgezondheid, in samenwerking met Yoel Razvozov, de minister van Toerisme.

Nieuwe richtlijnen

Tot nu toe mochten alleen degenen die tegen COVID-19 gevaccineerd waren Israël binnenkomen nadat het land in maart 2020 voor het eerst zijn grenzen sloot voor buitenlanders. Volgens de nieuwe richtlijnen kunnen toeristen van alle leeftijden, zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden, reizen naar Israël, op voorwaarde dat zij voor aankomst een PCR-test voorleggen en na aankomst in Israël nog een PCR-test doen. Dit betekent dat vanaf 1 maart ook gezinnen met ongevaccineerde kinderen weer op vakantie kunnen naar Israël. De quarantaineplicht van maximaal 24 uur tot de uitslag van de tweede test bekend is, blijft gelden. De code voor Israël is momenteel geel.

 

Lees ook dit artikel: Maak een roadtrip door Israël

 

“Op dit moment is de situatie in Israël goed en we zien een daling in het aantal sterfgevallen,” aldus premier Bennett. “Dit is het resultaat van een correcte en dynamische aanpak; daarom gaan we nu open. Tegelijkertijd zullen wij de situatie nauwlettend blijven volgen en in geval van een nieuwe variant zullen wij snel weer handelen.”

 

 

Dana Gazit, hoofd van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland, is blij met het goede nieuws. “Dit is geweldig nieuws om de week mee te beginnen. Niet alleen is Israël open voor toerisme, het binnenkomen zal straks nog vriendelijker worden met de versoepeling van de inreisregels. Luchtvaartmaatschappijen breiden momenteel hun vluchtaantallen uit, want het aantal boekingen neemt toe. De lente staat voor de deur en het is hét seizoen om Israël te (her)ontdekken. Israël staat klaar om iedereen weer te kunnen verwelkomen en ik kijk uit naar de rest van de positieve ontwikkelingen in 2022. ”

 

 

 

 

 

Comments are closed.