Reizen buiten de EU in de lift na versoepeling reisadvies

Vorige week werd het reisadvies voor tientallen bestemmingen buiten de EU versoepeld. Dit zorgde voor een stijging van 40% van het aantal boekingen naar deze ‘verre’ bestemmingen. Dat blijkt uit data van dé VakantieDiscounter aan de hand van de boekingen van afgelopen week.


Vorige week paste het Ministerie van Buitenlandse Zaken de reisadviezen naar bestemmingen buiten de Europese Unie aan. “Nederlanders houden van een vorm van zekerheid; ze hadden een laatste zetje nodig om een vakantie naar bijv. Turkije, Egypte, Kaapverdië of de Verenigde Staten te boeken. Het aangepaste reisadvies was voor een deel van de reizigers dat laatste zetje”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Waar voor de versoepelingen 20% van de reizen voor landen buiten de EU was, is dit de afgelopen dagen werk tot 28%. Dat is vergelijkbaar met het ‘normale’ niveau in 2019.

 

 

“We zien nog enige terughoudendheid door het feit dat elk land zijn of haar eigen inreisvoorwaarden hanteert. Plus: al heeft een land buiten de EU geen oranje reisadvies meer, de Nederlandse overheid kan nog wel een test eisen bij terugkomst. We raden reizigers daarom aan om tijdens de voorbereiding en vlak voor vertrek via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te kijken wat er geldt voor hun vakantiebestemming.”

 

 

Populaire bestemmingen buiten de EU

De populairste bestemmingen buiten de EU zijn op dit moment (op volgorde van aantal boekingen) Turkije, Egypte, Curaçao, Dubai en Kaapverdië. “Met name het aandeel naar Turkije stijgt; het is het meest betaalbare all inclusive land, samen met Egypte. We zijn dan ook blij dat voor deze landen de reisadviezen na twee jaar eindelijk zijn aangepast.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.