22 redenen om New York City te bezoeken in 2022

New York, New York. Een van de meest fascinerende steden ter wereld, waar geen dag hetzelfde is. Er wordt hier elke dag gebouwd, geïnnoveerd en ontwikkeld. Het reisadvies voor Amerika veranderde onlangs naar groen en ondanks de benodigde coronamaatregelen, ontvangt de Amerikaanse hoofdstad bezoekers met open armen. Voor wie een reis naar The City That Never Sleeps plant, delen wij hier 22 redenen om New York City dit jaar te bezoeken.

Cherry Blossom Festival

Van nieuwe hotspots, hotels, culinaire ervaringen tot aan de beste bars om beroemdheden te spotten – op deze lijst vind je alles terug. Staan jouw koffers al klaar?

1. De terugkeer van New York City’s classics

Van wereldberoemde attracties zoals het Vrijheidsbeeld, tot iconische wolkenkrabbers, NYC is de thuisbasis van veel geweldige en historische locaties en activiteiten. Zo komen al meer dan 90 jaar politici, filmsterren en beroemde zakenlui naar Bemelmans Bar, gelegen aan de Upper East Side in het Carlyle Hotel. De bar is vooral bekend om de uitgebreide cocktailkaart, het nachtelijke live-entertainment en het art-deco decor. Locals en bezoekers kunnen ook genieten van een andere hotspot in de buurt, namelijk The Palm Court in The Plaza Hotel, populair om de Afternoon Tea. In Midtown Manhattan kunnen bezoekers de oorspronkelijke (en iconische) thuisbasis van New York City’s glamour en entertainment vinden in de Rainbow Room. Sinds 1934 serveert deze evenementenruimte klassieke en hedendaagse Amerikaanse gerechten aan presidenten en enkele van de grootste sterren in de entertainmentwereld.

2. Verken de buitenlucht binnen de 5 stadsdelen

Om te genieten van de buitenlucht in NYC hoef je de stad niet te verlaten, er is namelijk een breed scala aan bloemen en natuur, dat verder strekt dan Central Park. Bekijk deze lente de bloeiende kersenbomen in de Brooklyn Botanic Garden en de East River walkway op Roosevelt Island. Daarnaast weten vele reizigers niet dat je in Queens, bij Rockaway Beach goed kunt surfen. Hier komen surfers vanuit de hele stad bij elkaar.

3. Gloednieuwe culinaire ervaringen

New York City is dé bestemming voor foodies, logischerwijze vind je hier dan ook verspreid over de vijf stadsdelen een scala aan gloednieuwe culinaire ervaringen. Washington Heights verwelkomde onlangs een nieuwe plek in de buurt, namelijk de Dutch Baby Bakery. Geniet hier van een vers seizoensgebonden ontbijt, gebak en heerlijk brood. Rowdy Rooster, een Indiaas fast-casual kiprestaurant in East Village, opent op 22 februari haar deuren. Het Makina Café, het eerste Ethiopisch-Eritrese mobiele restaurant in New York City, opent begin april een restaurant in Sunnyside, Queens. Ook zal in april Eisenberg’s Sandwich Shop, een 91 jaar oude broodjeszaak in Manhattan, heropenen onder een nieuwe naam: S&P.

4. Unieke tentoonstellingen

Nu het weer kan zijn er veel interessante tentoonstellingen van start gegaan. Tot 14 augustus is in het American Museum of Natural History de tentoonstelling Sharks te bekijken. Waar je levensgrote modellen, fossielen, interactieve tentoonstellingen en nog veel meer kunt zien. Het National Museum of the American Indian presenteert vanaf 11 maart Dakota Modern: The Art of Oscar Howe. Een tentoonstelling over de artistieke ontwikkeling van een van de meest innovatieve Inheemse Amerikaanse schilders van de 20e eeuw, Oscar Howe. Liefhebbers van de geschiedenis van mode kunnen in mei een lesje Amerikaanse mode krijgen in The Met Fifth Avenue, met de tweede helft van de tentoonstelling In America van het Costume Institute, An Anthology of Fashion. Hier is dames- en herenkleding van de 18e eeuw tot en met vandaag te zien.

5. Een groener NYC

Duurzaamheid blijft een hoge prioriteit voor New York City. Zo is net het onlangs gerenoveerde Javits Center heropend. Het ultramoderne en groene dak van dit gebouw is 2.8 hectare groot en biedt een toevluchtsoord voor veel dieren uit de omgeving. Onder andere 29 soorten vogels, vijf soorten vleermuizen en duizenden honingbijen komen hier op af. Bezoekers kunnen er een rondleiding boeken om meer te weten te komen over dit ultra duurzame gebouw. Ondertussen heeft Central Park, een van ‘s werelds meest iconische groene ruimten, het Central Park Climate Lab opgezet in samenwerking met de Yale School of the Environment en de Natural Areas Conservancy. Zo kan er nieuw onderzoek gedaan worden om stadsparken te helpen de gevolgen van klimaatverandering te beheersen.

Nog meer redenen om NYC te bezoeken

Ben je nog niet overtuigd? Hier volgen nog 17 andere redenen waarom 2022 het jaar is om The Big Apple te bezoeken!

6. Dit jaar is het de 30ste verjaardag van NYC Restaurant Week: tijdens deze periode geniet je van extreme kortingen op je lunch of diner in geselecteerde restaurants.

7. Meer accommodaties om te verblijven: dit jaar komen er meer dan 9.000 nieuwe hotelkamers online, keuze genoeg dus!

8. Bekijk New York City van bovenaf: bekijk de stad vanaf de Empire State Building, Top of the Rock, One World Observatory of Edge.

9. Ga internationaal door de verschillende stadsdelen: In NYC vind je overal buitenlandse invloeden, zeker wanneer het aankomt op eten. Ga bijvoorbeeld langs bij Little Caribbean, Little Sri Lanka, Chinatown of Washington Heights.

10. Een nieuw tijdperk van reizen: New York heeft gloednieuwe terminals geopend bij onder andere LaGuardia Airport, Newark Liberty International Airport en John F. Kennedy International Airport.

11. Sterren en geliefde verhalen keren terug naar Broadway: hier kan je onder andere The Music Man, Plaza Suite, American Buffalo, Macbeth en For Colored Girls Who Have bekijken.

 

 

12. New York City zoals op tv: waan je in de wereld van Gossip Girl en Sex and the City tijdens verschillende stadstours.

13. Winkelen in New York City: bezoek de meest indrukwekkende warenhuizen, zoals Macy’s Herald Square, Nordstrom NYC, Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman en Saks Fifth Avenue.

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

14. Nieuwe en gerenoveerde musea en culturele instellingen: breng een bezoek aan het Museum of Broadway, of later in het jaar aan het Louis Armstrong House Museum dat nu nog vernieuwd wordt.

15. Festivals en Feesten die dit jaar terugkomen: aan feesten en festivals geen gebrek dit jaar! Afrofuturism Festival, Asia Week, NYCxDESIGN’s 10th Anniversary Festival en New York Fashion Week zijn slechts een paar van de mogelijkheden.

16. Foodhallen met internationale lekkernijen: de leukste foodhallen vind je in het Singapore Hawker Center en The James Beard Foundation.

17. Ontdek wat er nieuw is op Staten Island: stap op de ferry en ontdek nieuwe highlights zoals Clinton Hall, MRKPL Culinary Market en Staten Island Ferry Hawks.

18. Pride, pride en nog eens pride: in NYC vind je het hele jaar door pride vieringen, zoals tijdens HAGS, NYC Pride March, Queens Pride Parade en Brooklyn Pride.

 

 

19. Nieuwe centra voor uitvoerende kunsten grijpen naar het podium: ontdek verborgen en iets minder verborgen talent bij het Amateur Night at the Apollo Theater, het Victoria Theater, The Barrow Group of de David Geffen Hall.

20. Vernieuwde wellness ervaringen: kom helemaal tot rust in de Winter Spa, Governors Island, QCNY of Aman New York.

21. Een toegankelijker New York City: New York denkt aan al haar bezoekers en heeft daarom nu autismevriendelijke voorstellingen. Verder zijn er een aantal nieuwe hotspots geopend die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals Contento en Intrepid Sea, Air & Space Museum.

22. Wereldberoemde sportevenementen: de grootste en meest beroemde sportevenementen zijn te vinden in NYC. Kom bijvoorbeeld langs tijdens de NYCRuns Brooklyn Marathon & Half Marathon, 5 Boro Bike Tour, US Open of TCS New York City Marathon.

 

 

 

 

 

Comments are closed.