Complete arrangementen ‘Terug naar het Begin’ in Appingedam

Een festival waar je kunt ontdekken wat er te doen is aan de Groninger Waddenkust. En Stichting ‘Terug naar het Begin’ die samen met lokale ondernemers complete arrangementen, routes en expedities ontwikkelt. Het zijn 2 van de 5 evenementen die subsidie ontvangen uit de eerste ronde van de regeling Evenementen en arrangementen.

Oud Appingedam

Festival BorgSfeer

BorgSfeer is een kleinschalig festival in Borgsweer (gemeente Eemsdelta). Bij het eendaagse festival zijn ongeveer 70 vrijwilligers uit Borgsweer en omliggende dorpen betrokken. Dit jaar hoopt de organisatie weer een volwaardig festival te organiseren. Borgsweer ligt in het waddengebied, vlak aan de dijk van de Eems tussen Delfzijl en Termunterzijl. Met het Wad als thema legt het festival de koppeling met de regionale identiteit en sluit het aan bij het DNA van Groningen.

 

 

All inclusive in Appingedam

Het evenement ‘Terug naar het Begin’ neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht door het Groninger cultuurlandschap met optredens op unieke locaties. Nieuw is de uitbreiding van de samenwerking met lokale partners en toeristische ondernemers in de gemeente Eemsdelta. Zo kunnen bezoekers kiezen voor een compleet arrangement dat bestaat uit drie overnachtingen met fietshuur, ontbijt en een festivalticket. Dat maakt het voor bezoekers aantrekkelijker om langer te blijven, meer te besteden en vaker terug te komen.

 

 

Ook subsidie

In de eerste aanvraagronde van 2022 ontvingen vijf evenementen en/of arrangementen subsidie:

  • Festival Borgsfeer, € 5000
  • Cultuurmarkt Westerkwartier, € 12.500
  • Groninger Grachtenconcert, € 15.000
  • Toeristische activiteiten en aanvullende arrangementen bij festival Terug naar het Begin, € 10.000
  • Project de (digitale) binnenstad aanvullend op ESNS 2022, € 15.000

Evenementen en Arrangementen

De regeling is geopend in november 2021. Met dit budget wil de provincie het bestaande evenementenaanbod behouden en nieuwe, typisch Groningse evenementen en arrangementen ontwikkelen. Zo kunnen bezoekers nog beter in contact komen met de bijzondere kanten van onze provincie.

Nieuwe ronde in maart

Organisatoren van evenementen kunnen in maart 2022 opnieuw een subsidieaanvraag doen. Voor evenementen is € 92.200 beschikbaar, voor toeristische activiteiten of arrangementen aanvullend op een evenement € 50.000. De voorwaarden en het aanvraagformulier staan op de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.