Tsjechië versoepelt maatregelen

Tsjechië heeft haar maatregelen versoepeld vanaf dinsdag 15 februari. Reizigers uit Europa zijn niet meer verplicht om een booster te hebben. Reizigers kunnen nu naar Tsjechië gaan met een vaccinatiebewijs of PCR/antigeentest of een herstelbewijs

Sinds 15 februari geen booster meer nodig

De inreismaatregelen voor naar Tsjechië is vanaf 15 februari versoepeld voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers. Reizigers die gevaccineerd zijn kunnen naar Tsjechië reizen met hun vaccinatiebewijs. Een booster of PCR-test is niet noodzakelijk. Het tweede vaccin moet 2 weken geleden zijn en maximaal 270 dagen geleden, deze periode kan verlengd worden door een booster. Voor kinderen tussen de 12 en 18 heeft de vaccinatie geen tijdslimiet. Kinderen onder de 12 jaar zijn uitgezonderd en hoeven geen vaccin of PCR test te doen.

Reizigers die niet gevaccineerd zijn kunnen naar Tsjechië reizen met een PCR-test (geldig 72 uur) of antigeen test (geldig 24 uur) of een herstelbewijs (geldig max. 180 dagen). Het herstelbewijs is geldig als je in de afgelopen 180 dagen COVID-19 hebt gehad. Na de 11de dag van je positieve test kun je met een herstelbewijs reizen.

 

 

Waar nog meer op letten:

  • Alle reizigers die per vliegtuig, trein of bus naar Tsjechië reizen moeten een Passenger Locator form invullen. Uitzondering zijn reizigers met de auto.
  • FFP2 mondkapjes zijn verplicht om te dragen in openbare binnenruimtes, zoals supermarkten, musea en hotels (uitzondering: kinderen onder de 6 jaar). Kinderen tot 15 jaar hoeven geen FFP2 mondkapje te dragen en voor hun is een normaal mondkapje voldoende.

 

 

Gedetailleerde info: https://www.visitczechrepublic.com/nl-NL/Covid-19

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.