Reiziger wil in 2022 vaker en geboosterd op vakantie

Nederlanders staan weer te springen om dit jaar op vakantie te gaan. Tweederde wil vaker op vakantie dan tijdens de coronapandemie. Om zeker te zijn dat hun vakantie naar het buitenland door kan gaan, hebben ruim acht op de tien vakantiegangers hun boosterprik al gehaald. Ook hebben mensen de voorkeur voor een autovakantie en wil een derde minder vaak met het vliegtuig op vakantie.

Nederlanders vaker op vakantie

Dat blijkt uit een recente peiling onder 3220 bezoekers van review- en boekingssite Zoover. In vergelijking met eenzelfde poll die Zoover vorig jaar november hield is het aandeel Nederlanders dat van plan is vaker op vakantie te gaan als corona voorbij is, alleen maar toegenomen: van 61,1% naar 64,2%. ,,Nederlanders willen weer lekker vrij en zonder zorgen op vakantie. Dat zien we ook terug in de boekingen”, zegt Lieneke Wijnia van Zoover.

 

 

Vliegen of met de auto?

Gevraagd naar hun vakantieplannen voor 2022 zegt 44,8 procent van de ondervraagden dat ze op autovakantie willen naar het buitenland. Dat is meer dan in november. Van hen wil 37,2 procent op vliegvakantie naar een zonnig oord, iets minder dan eind vorig jaar. Een derde van de respondenten geeft sowieso aan minder vaak met het vliegtuig op vakantie te willen. 17,5 procent van de vakantiegangers zegt in Nederland te willen blijven.

Meer mogelijkheden door boosterprik

Omdat vaccinatiebewijzen in de EU vanaf 1 februari nog maar negen maanden geldig zijn, zullen mensen een boosterprik nodig hebben om vrij te kunnen reizen naar het buitenland. Uit de Zoover-poll blijkt dat 86,1% van de vakantiegangers die naar het buitenland willen hun boosterprik al hebben gehad.

 

 

Van hen blijft 8,5% alsnog in Nederland. ,,De animo voor de boosterprik is groot. Mensen willen een extra stukje zekerheid inbouwen om te zorgen dat hun vakantie door kan gaan”, zegt Wijnia. “Dat draagt ook bij aan het succes van de autovakantie, die reizigers een gevoel van flexibiliteit en vrijheid”.

Vaker op vakantie naar andere bestemmingen

Uit de peiling blijkt verder dat bijna de helft van de reizigers (47%) zijn vakantie de afgelopen jaren uitgesteld of geannuleerd zag worden vanwege corona. Een derde van de mensen is van plan om dit jaar andere bestemmingen te bezoeken dan voor de pandemie uitbrak. Wijnia: ,,We zien dat mensen het meest zoeken naar Frankrijk en Nederland. Beide landen staan op een gedeelde eerste plek, gevolgd door Spanje. De meeste vliegvakanties worden geboekt naar Spanje. Zeker de maanden april en mei zijn in trek: mensen willen snel naar de zon.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.