Makkelijker reizen naar het Verenigd Koninkrijk sinds 11-02-2022

Sinds 11 februari 2022 om 4.00 uur ‘s ochtends zijn alle testverplichtingen voor volledig gevaccineerden reizigersnaar het VK opgeheven. Dat maakt reizen een stuk eenvoudiger. Bezoekers moeten nog wel het ‘passenger locator form’ invullen voor vertrek.

Geen quarantaine meer

Ook de regels voor bezoekers die niet volledig gevaccineerd zijn, worden aanzienlijk versoepeld. Vanaf die datum geldt ook geen quarantaine bij aankomst voor niet (volledig) gevaccineerden. Zij moeten nog wel aan de testvereisten voldoen.

 

Lees ook dit artikel: Duurzaam & gastronomisch Londen

 

Alle kinderen en jongeren onder de 18 worden beschouwd als gevaccineerd en kunnen ook zonder testen het land in. In Engeland geldt geen mondkapjesplicht. Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, op de luchthavens en in winkels is niet langer vereist. Er wordt wel geadviseerd in drukke ruimtes waar geen afstand kan worden gehouden een mondkapje te dragen.

 

 

Bekijk de actuele informatie op onze pagina Know Before You Go van het Brits Verkeersbureau.

 

 

 

 

 

Comments are closed.