Waterpoort zoekt recreatieondernemers als toeristische ambassadeurs

Waterpoort, het samenwerkingsverband tussen de 3 provincies, 6 gemeenten en vele andere organisaties rond het Volkerak-Zoommeer, gaat het huidige Gastherennetwerk in 2022 uitbreiden. Op dit moment zijn er ruim 50 recreatieondernemers actief als trotse Gastheer of Gastvrouw van Waterpoort. Komend voorjaar hoopt men met behulp van een speciale cursus van IVN Natuureducatie 20 à 25 nieuwe toeristische ambassadeurs te verwelkomen.

Natuur en erfgoed Waterpoort als recreatief uithangbord

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur en erfgoed in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf of uitstapje. Recreatie- of horecaondernemers in Waterpoort kunnen daar de vruchten van plukken door hun omgeving meer te benutten als aantrekkelijk uithangbord.

 

 

Tijdens de cursus Gastheer van het Landschap leren zij in vier middagen allereerst hun gebied beter kennen, van de ontstaansgeschiedenis tot actuele ontwikkelingen en van bijzondere flora en fauna in Waterpoort tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Excursies en opdrachten zijn onderdeel van de cursus. Na de cursus ontvangt de ondernemer een gevelbordje. Daarna kun je met het nieuwe netwerk samenwerken aan producten en activiteiten om de regio rondom het Volkerak-Zoommeer toeristisch-recreatief steviger op de kaart te zetten.

 

 

Oorspronkelijk zou de cursus in het najaar starten. Vanwege corona is de start van de cursus uitgesteld naar 7 maart 2022; de afronding is nog voor het nieuwe seizoen. Er zijn reeds voldoende deelnemers om te kunnen starten, maar er is nog plek. Aanmelden is mogelijk via de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.