Welke spellen met een reisthema zijn het leukste?

Een spel is heel geschikt om jezelf even in een andere wereld te wanen. Als je kiest voor een spel waarbij het thema reizen is, kan je genieten van een vakantie zonder dat je echt de deur uit gaat. Op deze pagina hebben we de beste spellen met reisthema voor je verzameld.

Leuke bordspellen met reizen als thema

Het meest bekende bordspel met als thema reizen is momenteel Ticket to Ride. Hierbij leg je op het bord een route af met de trein en terwijl je jouw bestemming probeert te bereiken, probeer je de routes van andere spelers te blokkeren. Je kunt het spel met 2 tot 6 personen spelen en er is een versie voor Europa, Japan, Afrika en Amerika.

Een ander bekend bordspel is natuurlijk Risk. Bij dit strategische spel is het aan jou om de wereld te veroveren. Een enkel potje kan wel een paar uur duren, dus houd er rekening mee dat je genoeg tijd vrij maakt. Speel je liever wat minder lang? Probeer dan eens Lost Cities. Hierbij heb je 30 minuten de tijd om vijf verschillende steden te ontdekken.

Puzzels zijn populair tegenwoordig op vakantie

Voor iedereen die geen zin heeft om de regels van een nieuw spel te leren, zijn er altijd nog de verschillende versies van Monopoly. Je kunt kiezen voor de wereldeditie, waarbij je hotels kunt plaatsen in de grootste wereldsteden of kies een specifiek land uit. Tot slot maak je bij Wereldsteden een wereldreis waarbij je in verschillende steden souvenirs koopt en verkoopt. Het principe van het spel is heel simpel, de speler die als eerste zes souvenirs verkoopt, is de winnaar.

Online gokkasten met een vakantiethema

Sinds oktober 2021 zijn een aantal online casino’s in Nederland legaal geworden en dat betekent dat je daar ook terecht kunt voor gokkasten met een reisthema. De beste online gokkasten hebben een redelijke win-kans, zijn vermakelijk en betrouwbaar. Als je op zoek bent naar een gokkast met als thema reizen, zou je Viking Voyage eens kunnen proberen. Bij deze gokkast waan je je op zee als een echte viking en maak je een expeditie naar het beloofde land.

Ook Safari Gold is een gokkast waarbij het thema reizen centraal staat. Je bent in dit spel op een safari in Afrika. Onderweg kom je leeuwen, buffels, panters en olifanten tegen. Er zijn ontzettend veel verschillende playlines in dit spel, dus je kan het steeds opnieuw blijven spelen zonder dat het saai wordt. Reis je liever naar een ander werelddeel? Verken dan de pyramides in Egypte met Magic of the Nile, wat volgens kenners het meest verrassende spel met Egypte als thema is. De gokkast heeft verschillende aantrekkelijke bonusfuncties en met de 75 verschillende playlines zal je je niet snel vervelen.

Kaartspellen die de grens over gaan

Het grootste voordeel van een kaartspel dat reizen als thema heeft, is dat je deze ook onderweg kunt spelen. Je steekt een kaartspel namelijk gemakkelijk in je tas of zak, waardoor je het op ieder gewenst moment tevoorschijn kunt halen. Een van de populairste kaartspellen van dit moment is Istanbul, een spel waarbij je op een drukke bazaar in de Turkse hoofdstad bent. Je kan al spelen vanaf 2 personen en hoe vaker je speelt, hoe tactischer je wordt.

 

 

Voor de spelers die niet zo tactisch zijn, is de Black Stories Holiday Edition een goede optie. Hierbij is er één speler die een raadsel vertelt, wat de andere spelers door middel van het stellen van vragen. Bij deze editie staan vakantieverhalen centraal en je kan het spel met wel 20 personen spelen.

 

 

Het spel Mapominos is de geografische tegenhanger van het bekende Domino. Terwijl je de steentjes tegen elkaar legt, bouw je een kaart van Europa. Alleen de landen die aan elkaar grenzen, mogen aan elkaar gelegd worden en de speler die als eerste al zijn kaarten heeft kwijtgespeeld wint.

Een ander leerzaam kaartspel is Flags of the World. Bij dit spel leer je behalve de verschillende vlaggen van de wereld, ook een aantal leuke feiten over ieder land. Het volledige spel heeft 200 verschillende vlaggen, waardoor het zelfs uitdagend is voor de spelers met de meeste geografische kennis. Je kunt het spel al met 2 personen spelen en een potje duurt net zo lang als je zelf wilt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.