Nieuwe ticket app helpt culturele sector

Sociaal app bureau Brthrs Agency lanceert de nieuwe ticket app PassThru. De app biedt 1 plek voor de talloze tickets, vouchers en reserveringen voor culturele instellingen.

Nieuwe manier

Nog niet eerder was er een manier om al je (veelal) platte PDF’jes veilig op te slaan en ze er gemakkelijk bij te pakken aan de ingang van een festival, pretpark of theater. Gebruikers betalen een euro per maand voor de opslag van hun documenten. Hiermee steunen ze tegelijkertijd de culturele sector. Want van iedere euro wordt een derde gedoneerd aan culturele instellingen in binnen- en buitenland.

 

 

Nieuwe fase creatieve sector

De impact van COVID-19 op de culturele en creatieve sector is buitenproportioneel groot. De inkomsten van culturele organisaties is vorig jaar naar een dieptepunt gekelderd als gevolg van de pandemie. En nog steeds heeft dit verstrekkende gevolgen, zoals uitgestelde shows, optredens die enkel in kleinere omvang door kunnen gaan of evenementen die tot nader order worden geannuleerd.

Festival-, theater- en concertbezoekers blijven tegelijkertijd zitten met geannuleerde of verplaatste tickets, tegoedbonnen en vouchers. Met een optelsom aan mails en bijlagen tot gevolg.

“Ik wist op een gegeven moment echt niet meer waar ik nog tickets voor had of waar ik die moest vinden”

aldus Robert Keus, mede-oprichter van PassThru. Zo kwam hij op het idee voor een app waarin je al je tickets, vouchers en reserveringen in één overzicht kunt opslaan. “Er zijn weliswaar enkele oplossingen op de markt, maar die werken niet automatisch met alle soorten tickets en daarnaast moet je alles handmatig toevoegen. Zeker nu is dat extreem tijdrovend. Daar wilden wij een oplossing voor bieden.”

Zo werkt de PassThru app

PassThru is gebaseerd op een e-mailsysteem. Daar komen namelijk nog de meeste tickets op binnen. Je forward je tickets vanuit je mail naar een speciaal aangemaakt persoonlijk mailadres binnen de PassThru app, waarna ze netjes in de app komen te staan. Vervolgens kun je je tickets in de app bekijken, bewerken, de PDF’s openen en ze delen met vrienden.

Nederlanders op een Appy Holiday

De bouwers van Brthrs Agency willen de culturele sector een steuntje in de rug geven met de opbrengsten van PassThru. Robert Keus: “Cultuur is één van onze belangrijkste maatschappelijke bouwstenen. En alleen door de talloze theatermakers, artiesten en festivalorganisatoren kunnen we met zijn allen weer gaan genieten. Daarom doneren we een derde van de omzet van PassThru aan culturele fondsen in Europa en de Verenigde Staten. Andere regio’s volgen afhankelijk van het succes later.”

De European Cultural Foundation reageert verheugd op het initiatief. André Wilkens, directeur van de European Cultural Foundation: “Cultuur staat wereldwijd onder druk. De pandemie draagt daar helaas nog extra aan bij. Terwijl theaters, kunstopleidingen en musea juist de plek zijn voor het vrije woord en kritische reflectie. Daarom moedigen we initiatieven als dit, die de cultuur willen stimuleren, van harte aan.”

 

 

Het sociale app bureau haalt het meeste plezier uit het ontwikkelen van apps die een positieve impact hebben op de samenleving.

 

 

 

 

 

Comments are closed.