Heb jij deze Ierland tram al gezien in Amsterdam of Rotterdam?

Precies 3 weken geleden lanceerde de Ierse ambassadeur in Nederland, Zijne Excellentie Brendan Rogers, met een symbolische druk op de “groene knop”, de toeristische marketingcampagne van Ierland Toerisme. Onderdeel van de campagne zijn de Ierland trams die rijden in Amsterdam en Rotterdam. 

Met de campagne wordt onder andere de directe verbinding tussen Amsterdam Airport Schiphol en de luchthaven van Cork gepromoot – de toegangspoort tot de Wild Atlantic Way kustroute.

“Wandelen en actief genieten van de natuur zijn enorm in populariteit toegenomen de afgelopen jaren. Voor Nederlandse vakantiegangers die er even tussenuit willen, wat tijd buitenshuis willen doorbrengen en de batterijen willen opladen, biedt het adembenemende landschap van de zuidwest- en westkust van Ierland een heerlijk toevluchtsoord. Vanuit Amsterdam ben je binnen 2 uur in Cork en de ongerepte zuidwestkust van Ierland,” voegt Karen van der Horst Manager Noord-Europa voor Ierland Toerisme toe. 

Multimediale Ierland campagne

De kleurrijke Ierland-trams, compleet met grazende schapen, maken deel uit van een grotere marketingcampagne. Dagelijks reizen gemiddeld 385.000 mensen met de tram in Amsterdam en Rotterdam. De kleurrijke trams zijn zichtbaar op meerdere routes in beide steden tussen 13 december en 6 januari, wat een uitstekende bekendheid geeft aan het merk Ierland. Daarnaast zullen de digitale billboards in de Amsterdamse metrostations met video en beeld naar verwachting bijna 2 miljoen views halen in de bovengenoemde periode. Alle uitingen zijn erop gericht Nederlandse vakantiegangers te inspireren om Cork en de Wild Atlantic te bezoeken voor een korter of langer verblijf in 2022.

 

 

Cork is het begin van de Wild Atlantic Way. Deze 2.500 km lange gemarkeerde autoroute, die langs de westkust van Ierland loopt, strekt zich uit van de weelderige groene landschappen van Cork in het populaire zuidwesten van het eiland tot aan de ruige landschappen van Donegal in het afgelegen noordwesten.  Kolossale kliffen met prachtige uitzichten worden afgewisseld met kleurrijke dorpjes. Bezoekers kunnen korte of lange kustwandelingen maken en bijkomen met o.a een kom warme chowder  (lokale vissoep) en kennis maken met de lokale cultuur.  

Heropening luchthaven Cork na heraanleg landingsbaan

De luchthaven van Cork, waar onlangs de landingsbaan opnieuw is aangelegd en op 23 november heropende, is verheugd om weer vluchten te verwelkomen van luchtvaartpartners KLM en de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus, die beide rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

 

“We zijn verheugd dat deze regelmatige rechtstreekse verbindingen met onze regionale luchthavens, waaronder Cork, het opnieuw mogelijk maken om Nederlandsebezoekers te verwelkomen om te komen genieten van alles wat deze prachtige regio va Ierland te bieden heeft “ aldus Zijne Excellentie Brendan Rogers, de Ierse ambassadeur in Nederland. 

 

 

 

 

 

Comments are closed.