Dit is het resultaat van de stedelijke vernieuwing van Odense

Odense, een klein groen paradijs in het hart van het Deense eiland Funen, heeft in de afgelopen jaren sterk ingezet op stedelijke vernieuwing. Het was de opening van het nieuwe Hans Christian Andersen Hus, één van de grootste en meest ambitieuze museumprojecten in Denemarken, dat de verbindende factor is geweest tussen de eeuwenoude sprookjesstad en de eigentijdse urban vibes.

Geen Sprookje

In de geboorteplaats van de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen liggen op elke straathoek wel sporen die je terugvoeren naar een tijd van kleurrijke vakwerkhuisjes en veel bewandelde kinderkopjes. Wie de stad vandaag de dag bezoekt ontdekt naast die magische sprookjeswereld ook een stad vol moderne architectuur in een creatieve en gezellige omgeving.

De ontwikkeling van nieuw stedelijk gebied gaat in Odense hand in hand met het koesteren en behouden van de rijke culturele geschiedenis die de stad rijk is. Neem minstens één dag de tijd om de grootste stad van Funen te ontdekken en geniet van het lekkere eten, bezoek een festival of struin door de vele stadsparken. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Odense. Voor verveling is hier geen tijd!

 

 

In de zomer van 2021 is in het centrum van Odense het nieuwe Hans Christian Andersen Hus geopend: één van de grootste en meest ambitieuze museumprojecten in Denemarken van de afgelopen jaren. Het nieuwe museum biedt bezoekers van alle leeftijden een plek waar je je kunt verwonderen en de eigen fantasie de vrije loop te laten. Het grootste deel van het museum speelt zich ondergronds af. Op straatniveau is een prachtig park aangelegd dat met de jaren zal uitgroeien tot een groene oase.

 

 

In het rauwe industriële magazijn van Storms Pakhus in de haven van Odense vind je de nieuwe, sfeervolle foodmarkt van internationaal formaat. Storms Pakhus biedt zowel streetfood als creatieve workshops in het 3000 m2 grote magazijn. Met ongeveer 24 eetstalletjes, 6 bars en 12 creatieve workshops is Storms Pakhus een broedplaats voor lokale ondernemers en opkomende restauranthouders die hier de ruimte krijgen om dromen en creatief potentieel waar te maken.

Stad van de festivals

Het hele jaar door worden verschillende fantasierijke en muzikale festivals georganiseerd voor jong en oud. Het magische Hans Christian Andersen Festival, dat in augustus plaatsvindt, neemt zijn sprookjeswereld als basis voor de performances die je op bijna iedere staathoek tegenkomt. Ook Tinderbox, het tweede grootste muziekfestival van Denemarken, staat garant voor internationale namen.

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Treed in de voetsporen van H.C. Andersen wanneer je door de historische wijk wandelt en ervaar hoe het leven 200 jaar geleden geleefd werd. Met de Storyhunt app op je telefoon kun je een digitale rondleiding door de stad krijgen. Zo kun je kiezen uit verschillende stadswandelingen en gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld restaurants met vegetarische en veganistische gerechten of op zoek gaan naar de leukste gezinsattracties.

Groenste stad van Denemarken

Odense is omgeven door groen. In de hele stad zijn parken en tuinen te vinden, waardoor dit de “groenste stad van Denemarken” wordt genoemd. Ontdek de Sprookjestuin aan de rivier Odense Å of Munkemose Park, een populaire plek onder locals die hier graag hun kinderen laten spelen en waar een aantal sculpturen staan verwijzend naar Andersen’s sprookjeswereld.

 

 

 

 

 

Comments are closed.