Nieuw certificeringssysteem voor winterzwemmen in Denemarken

Winterzwemmen in Denemarken is een populaire buitenactiviteit. Gedurende het najaar zie je steeds meer Denen de moed bij elkaar rapen om het ijskoude water te trotseren. Om te garanderen dat de steigers en havenbaden geschikt zijn en blijven voor zo’n verkwikkende duik, heeft de Danish Outdoor Council een nieuw certificeringssysteem aan het al bestaande Badepunkt keuringssysteem toegevoegd, het Vinterbadepunkt.

Sinds 2019

Het Badepunkt keuringssysteem werd door de Danish Outdoor Council al in 2018 in het leven geroepen. Het borduurt voort op het Blauwe Vlag systeem, waarbij de kwaliteit en veiligheid van het zwemwater op regelmatige basis wordt getest. Badepunt voegt hier nog een extra element aan toe; gegarandeerd unieke natuurbelevenissen in of nabij de zwemlocaties.

 

 

Met de komst van het Vinterbadepunkt, een aanvulling op Badepunkt, wordt de kwaliteit en veiligheid van het zwemwater getest specifiek gericht op de condities in het najaar, de winter en voorjaar (van september tot mei), met een interval van maximaal 30 dagen.

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Ook de bijbehorende faciliteiten, zoals sauna’s en verschoningsruimtes, worden in dit onderzoek meegenomen. Lohals Strand, Rudkøbing Badeanstalt en Bagenkop Havnebassin, alledrie op het eiland Langeland, worden de eerste testlocaties voor het nieuwe certificeringssysteem voor winterzwemmen in Denemarken.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.