Dit verandert er voor het reizen naar het buitenland

De afgelopen week is er veel veranderd wat betreft coronabeleid in Europa en de wereld. Hieronder zetten we aantal belangrijke bestemmingen op een rijtje. Je lees hier wat de nieuwe vereisten zijn, welke landen hun grenzen compleet sluiten en andere belangrijke informatie voor reizigers.

Oostenrijk

Vanaf 25 december 2021 zal Oostenrijk een quarantaine plicht invoeren voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad. De enige manier om quarantaine te vermijden is met een boosterprik én en negatieve PCR-test. De negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur. Heb je geen boosterprik gehad? Dan moet je 10 dagen in quarantaine. Naast Nederland moeten ook reizigers afkomstig uit Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen aan deze regel voldoen. Lees de volledige maatregelen hier spoedteststraat.nl/updates-nieuws/reizen-naar-het-buitenland-dit-verandert-er-per-land-groot-overzicht

 

 

Frankrijk

Op 3 december heeft Fankrijk wijzigingen gemaakt omtrent de geldigheid van het Janssen vaccin. Reizigers zijn vanaf 15 december namelijk verplicht om een boosterprik te hebben gekregen. Zonder dit bewijs is je ‘passe sanitaire’ niet meer geldig. Het Janssen vaccin is wel geldig als de reiziger binnen 8 weken na toediening naar Frankrijk reist. Lees alle Frankrijk maatregelen.

 

 

Italië

Update lokale regels in Italë: het is nu verplicht voor iedereen om op straat een mondkapje te dragen. Verder is de Italiaanse overheid duidelijk over oud & nieuw: feestjes en evenementen zijn niet toegestaan. Nachtclubs en discotheken moeten daarbij tot tenminste 31 januari 2022 gesloten blijven.

Uitzicht vanaf het fort in de Aosta Vallei in Italië

 

 

 

 

 

Comments are closed.