Run op coronatesten voor populaire vakantiebestemmingen voor de vervroegde kerstvakantie

Basisscholen in Nederland gaan een week eerder dicht, is na veel overleg besloten. De kerstvakantie zou eerst pas op 24 december beginnen, maar dat is nu vervroegd naar aankomende maandag. Dat is direct zichtbaar in de reisbranche: veel gezinnen vervroegen hun vakanties en boeken tickets naar Europese bestemmingen.

Snel PCR test boeken

Ben je van plan op reis te gaan? Houd dan wel even rekening met nieuwe inreisregels. Veel EU-landen hebben namelijk strengere regels afgekondigd. Volledige vaccinatie is voor veel Europese vakantiebestemmingen door de komst van omnikron namelijk niet genoeg. De vervroegde kerstvakantie zorgt voor een grote run op coronatesten, boek daarom je coronatest op tijd.

 

 

Hieronder zetten we een aantal populaire Europese bestemmingen op een rijtje die hun inreisregels onlangs gewijzigd hebben.

Portugal

Vanaf 1 december is het verplicht voor iedereen om een negatieve COVID-19 test te overleggen. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 12 jaar, voor zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. Ook moet er voor Portugal een passenger locator form ingevuld worden.

Spanje

Iedereen die naar Spanje reist moet een vaccinatiebewijs, testbewijs, of herstelbewijs laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Als kinderen niet gevaccineerd zijn, dan betekend dus dat zij wel een negatieve test nodig hebben om Spanje binnen te reizen.

Boekenstal in Barcelona

Italië

Vanaf 15 december 2021 is een vaccinatiebewijs om mee naar Italië te reizen 9 maanden geldig. Heb jij je tweede prik 9 maanden of langer geleden gehad? Dan heb je een boosterprik nodig om naar Italië te reizen. Naar Italië reizen met een PCR test, Antigeen Sneltest of herstelbewijs blijft gewoon mogelijk.

 

 

Zwitserland

Van plan om vervroegd naar Zwitserland te reizen? Iedereen vanaf 16 jaar (gevaccineerd of niet) is verplicht om een PCR test te overleggen als zij naar Zwitserland reizen. Daarbij is het ook verplicht om tussen de 4de en 7de dag bij aankomst in Zwitserland nogmaals te testen.

Verenigd Koninkrijk

Ga je naar Engeland op vakantie? Vanaf 7 december is het voor alle reizigers vanaf 12 jaar verplicht om een negatieve PCR test overleggen. De negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Thames in Londen

Conclusie

Heb je door de vervroegde kerstvakantie besloten om eerder naar het buitenland te reizen? Vergeet dan niet op tijd je PCR test in te boeken. Meer weten over de inreisregels? Bekijk het overzicht met actuele updates voor populaire vakantiebestemmingen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.