Jonge Afrikaanse olifant Bumi viert eerste Kerst in Ouwehands Dierenpark!

Ouwehands Dierenpark is tijdelijk gesloten in verband met coronamaatregelen, maar het leven in de dierentuin gaat gewoon door. De jonge Afrikaanse olifant Bumi, die in augustus werd geboren, viert zijn eerste Kerst met versierde kerstbomen.

Olifant

Olifant

SUBTITEL

In zowel het buitenverblijf als het binnenverblijf van de Afrikaanse olifanten werden de dieren verrast met een mooie traktatie in de vorm van kerstbomen. Maar belangrijker nog zijn natuurlijk de versieringen van groente en fruit. Vooral de piek, gemaakt van wortel, viel bij Bumi in de smaak.

 

 

De dieren in Ouwehands Dierenpark krijgen regelmatig objecten in hun verblijven geplaatst met het doel om te verrijken. Door middel van verrijking wordt het natuurlijk gedrag van dieren gestimuleerd. Verrijking kan worden toegepast door bijvoorbeeld voeding op een andere manier aan te bieden of een verandering in hun leefomgeving aan te brengen. Met deze kerstbomen en versieringen wordt het exploratiegedrag gestimuleerd. Dat houdt in dat ze nieuwe objecten of de omgeving verkennen.

 

 

Op 16 augustus 2021 werd Bumi geboren. Afrikaanse olifant Duna beviel na een draagtijd van ruim 20 maanden van deze gezonde mannetjes olifant. In mei 2019 kwam olifantenbul Tusker vanuit een dierentuin in Duitsland naar Rhenen om voor nageslacht te zorgen.

Ambassadeurs voor wilde soortgenoten

De komst van Tusker is onderdeel van een internationaal voortplantingsprogramma met als doel het genetisch gezond houden van deze groep (populatie) Afrikaanse olifanten in dierentuinen. Deze Rhenense olifanten zijn ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten; zelf ervaren hoe groots en fascinerend deze dieren zijn draagt bij aan het bewustzijn van de kwetsbaarheid van deze dieren.

Olifanten

Olifanten in Afrika hebben het moeilijk. De aantallen wilde olifanten gaan achteruit, omdat ze worden gedood voor hun slagtanden, of omdat zij de gewassen van de lokale bevolking betreden. Om de wilde Afrikaanse olifanten te helpen, werkt Ouwehand Zoo Foundation samen met Big Life Foundation (BLF) die ervoor zorgt dat de olifanten en hun leefgebied worden beschermd tegen stroperij en verwoesting.

 

 

 

 

 

Comments are closed.