KLM Group kiest voor Airbus A320neo family als Europees toestel voor KLM en Transavia

De verdere vernieuwing van de Europese vloot met een nieuwe, efficiëntere generatie Europese toestellen is een essentieel onderdeel van KLM’s strategie en het herstructureringsplan na COVID-19. KLM heeft met deze order van A320neo family-vliegtuigen een belangrijke stap gezet in de verdere vernieuwing van de vloot en daarmee ook het verder verduurzamen van haar operatie.

Memorandum of Understanding

De bestelling voor de KLM Group is onderdeel van een overeenkomst (“Memorandum of Understanding”) die de Air France-KLM Group heeft getekend met Airbus voor in totaal 100 A320neo family-vliegtuigen, met een optie op nog eens 60 toestellen. Naast KLM ontvangen ook Transavia Nederland en Transavia Frankrijk vliegtuigen uit deze bestelling.

 

 

Deze A320neo/A321neo-bestelling zal bij KLM en Transavia vanaf eind 2023 de huidige Boeing 737 NG-toestellen vervangen op de Europese routes. Na de eerdere keuze voor de Embraer 195-E2 voor vluchten binnen Europa is deze bestelling een belangrijke vervolgstap in de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, klantervaring, comfort en efficiency.

 

 

Met deze aankoop verduurzaamt KLM haar vloot aanzienlijk. De Airbus A320neo family-vliegtuigen produceren tot 50% minder geluid dan de huidige oudere generatie vliegtuigen en zorgen voor een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van 15%. Door deze verduurzaming levert deze aankoop, samen met het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en verdere operationele innovatie en efficiëntie, een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de klimaatdoelen van Parijs. De verlaging van het brandstofverbruik drukt de kosten, waardoor ook weer meer ruimte is om te investeren in de operatie voor een sterke toekomst. Naast initiatieven als Fly Responsibly heeft KLM haar doelstellingen voor verlaging van CO2-uitstoot onlangs in lijn gebracht met het VN-Klimaatakkoord van Parijs.

Verdere details over de definitieve keuze van de motoren en exacte configuratie en uitrusting van de cabine zullen op een later moment besloten en bekend worden gemaakt.

Deze order voor vlootvernieuwing is voor KLM een belangrijke vervolgstap in de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, klantervaring, comfort en efficiency. Met de nieuwe vliegtuigen boeken we aanzienlijke winst in vermindering van CO2-uitstoot en geluidsproductie. Ik ben blij dat we door te blijven investeren in ons product, verbeteringen behalen op het gebied van efficiency en klantervaring. Door de coronacrisis hebben we ons het afgelopen anderhalf jaar moeten concentreren op overleven. Nu we op de weg naar herstel zitten, kunnen we gelukkig weer vooruitkijken. Met deze order, die een belangrijk onderdeel is van ons herstructureringsplan, maken we ons bedrijf en ook onze klantervaring verder klaar voor de toekomst.

 

 

 

 

 

Comments are closed.