Emirates SkyCargo vervoert 600 miljoen doses Covid-19 vaccins

Emirates SkyCargo heeft aangekondigd wederom een belangrijke mijlpaal te hebben bereikt in de wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins met 600 miljoen doses die op haar vluchten zijn vervoerd. Sinds oktober 2020 heeft de luchtvrachtvervoerder meer dan 2.8 miljoen kilogram Covid-19 vaccins van 35 herkomstlocaties naar 80 bestemmingen vervoerd.

Prioriteit vervoer vaccins naar ontwikkelingslanden

“Emirates SkyCargo blijft zich inzetten voor de snelle distributie van Covid-19 vaccins naar kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld. Toen we onze Covid-19 distributiestrategie in 2020 formuleerden, gaf Emirates SkyCargo prioriteit aan de verplaatsing van vaccins via onze Dubai-hub naar ontwikkelingslanden. Ik ben verheugd aan te kondigen dat bijna twee derde van de totale vaccins die we hebben vervoerd, op weg was naar bestemmingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Met ons uitgebreide bereik over zes continenten, onze wide-body capaciteit en expertise in koelketenlogistiek, blijft Emirates SkyCargo de komende maanden een betrouwbare partner voor de distributie van Covid-19 vaccins”, aldus Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo.

 

 

Met de toenemende uitrol van vaccinatie- en boostercampagnes, zag Emirates SkyCargo in de tweede helft van 2021 een gestage toename van de vraag naar transport van Covid-19 vaccins. Alleen al in oktober en november van 2021 transporteerde Emirates SkyCargo meer dan 200 miljoen doses vaccins, bijna een derde van het totale aantal Covid-19 vaccins dat door de luchtvrachtvervoerder is getransporteerd sinds het begin van de Covid-19 pandemie.

 

 

Emirates SkyCargo is een vooraanstaande speler als het gaat om de luchtdistributie van Covid-19 vaccins en andere essentiële materialen tijdens de pandemie. De luchtvrachtmaatschappij biedt geavanceerde koelketen oplossingen voor farmaceutische vracht met Emirates Pharma – een gespecialiseerd drieledig luchttransportproduct dat is ontworpen voor temperatuurgevoelige geneesmiddelen en wordt ondersteund door de ultramoderne GDP-gecertificeerde farmaceutische infrastructuur van Emirates in de hub in Dubai. In juni 2021 breidde Emirates SkyCargo de farmaceutische koelketen infrastructuur op Dubai International Airport uit, waardoor het naar schatting 60 tot 90 miljoen doses Covid-19 vaccins kan opslaan.

 

 

 

 

 

Comments are closed.