8 tips om je motor theorie-examen te halen

Als je dit artikel leest sta jij vast op het punt om je theorie-examen motor te gaan doen, met als doel om zo snel mogelijk de weg op te scheuren. Echter slaagt vaak de helft van de examendeelnemers direct voor de eerste keer, waardoor het belangrijk is om een goede voorbereiding te treffen.

Daar gaan wij jou bij helpen. Met deze tips stomen we je klaar om je theorie examen motor in één keer te halen en het zo snel mogelijk in de praktijk te kunnen uitvoeren. Vergeet vooral niet dat veiligheid boven alles gaat en vooral veel plezier te hebben in het rijden.

Cursus motor theorie examen

Om je écht goed voor te bereiden is het volgen van een cursus voor je theorie examen motor helemaal geen slecht idee. Zo krijg je begeleiding tijdens het opnemen van alle kennis en regels die er zijn en krijg je alvast examenoefeningen die je voorbereiden op het moment dat je in het echt plaatsneemt op de examenstoel.

Plan je tijd in

Studeren werkt het beste wanneer je hier een duidelijke tijdsplanning voor hebt en dat is voor je theorie examen niet anders. Door een duidelijk schema op te stellen wanneer je precies moet gaan leren, verplicht je jezelf om hier iedere dag (of om de dag) tijd voor te nemen en ook echt aan het werk te gaan. Om hier wat variatie in aan te brengen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de éne dag nieuwe informatie in je op te nemen en de dag erna jezelf te laten overhoren. Voorbereiding is de eerste stap, ook tijdens het leren zelf.

Vraag direct je theorie examen motor aan

Zodra de datum vaststaat kan je ergens naartoe werken. Plan daarom direct de datum voor je theorie examen motor in en stem daar je tijdsplanning op af. Je kunt deze datum via het CBR makkelijk online reserveren. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is je DigiD om te kunnen inloggen en de drang om zo snel mogelijk op je motor te kunnen wegrijden!

Studeren, studeren, studeren

Voor niets gaat de zon op en dat is niet anders bij het studeren voor je theorie examen motor. Neem de tijdsplanning serieus, zet je mobiel uit bij het studeren en ga er echt voor zitten. Vind je het moeilijk om je concentratie vast te houden? Zet je telefoon dan uit en spreek met jezelf af om in ieder geval 15 – 30 minuten te studeren. Daarna kun je even een pauze nemen, of later verdergaan. Het is vooral belangrijk dat je gefocust bent wanneer je de informatie in je opneemt. Zo onthoud je de regels het beste.

In gesprek met motorrijders

Ken je iemand anders die al motorrijdt? Ga daar mee in gesprek en stel deze persoon al je vragen die je hebt over het motorrijden. Door de eigen ervaring die deze persoon heeft kan hij/zij je meenemen in hoe het er echt aan toe gaat in het verkeer. Ook heeft deze persoon misschien nog tips die je kunt meenemen tijdens het afleggen van je examen!

 

 

Herhaling van de stof

Door herhaling leert men en ook dat is niet anders bij het studeren voor je theorie examen. Lees dus regelmatig weer de stof opnieuw die je eerder hebt geleerd, om er zeker van te zijn dat je dit nog weet. Soms gaat er even tijd overheen tijdens het leren en ben je de stof uit hoofdstuk 1 alweer vergeten. Herhaling zal je helpen de stof beter te onthouden.

 

 

Controleer je zenuwen

Vind je het spannend om je theorie examen motor af te leggen en kijk je misschien op tegen de officiële dag? Je kunt je zenuwen wat controleren door ook de dag van je examen te oefenen. Vraag bijvoorbeeld aan iemand om een aantal vragen op te stellen die jij moet beantwoorden. Doe dit schriftelijk, zodat het net lijkt op de officiële dag zelf. Ook kan het helpen om een timer te zetten waarbinnen je de vragen moet beantwoorden, om de druk iets op te voeren. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je leert omgaan met de druk en spanning van het examen zelf.

Gratis oefenexamens online

Als je niet hebt gekozen voor een cursus om je motor theorie examen te behalen, dan zijn er online nog vele opties om wel te kunnen oefenen. Zo vind je na wat googelen meerdere gratis proefexamens om je perfect voor te bereiden op je theorie. Wissel af tussen de verschillende proefexamens, zodat je op de meest uiteenlopende vragen voorbereid bent. Hierbij geldt ook weer: doe het gefocust en plan tijd in om dit echt te gaan doen. Dan boek je het meeste resultaat en zit jij binnen no time op de weg met je motor!

 

 

 

 

 

Comments are closed.