Air Transat onthult haar vluchtaanbod voor het zomerseizoen 2022

Air Transat, uitgeroepen tot World’s Best Leisure Airline, kondigt met trots de details aan van haar vluchtschema voor reizigers die tussen april en oktober 2022 naar Canada willen reizen. Een herstart van de directe verbindingen tussen Amsterdam en Toronto en tussen Brussel en Montreal en daarnaast de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Montreal.

Historisch netwerk

“We bouwen geleidelijk aan ons historische netwerk op, dankzij een moderne en veelzijdige vloot die ons in staat stelt te voldoen aan de verwachte groeiende vraag naar een groter vluchtaanbod op de markt in 2022. We zijn verheugd om talrijke Europese reizigers te mogen verwelkomen aan boord en opnieuw de mogelijkheid te kunnen bieden hun Canadese vrienden en families te kunnen bezoeken door gebruik te maken van onze top reisbeleving waar we bekend om staan”, legt Cyril Cousin uit, directeur Frankrijk, Benelux, Zwitserland en Duitsland bij Air Transat.

 

 

Air Transat zal in het hoogseizoen van 2022 de volgende vluchten aanbieden :

  • 4 rechtstreekse vluchten per week tussen Amsterdam en Toronto
  • 3 rechtstreekse vluchten per week tussen Amsterdam en Montréal
  • 3 rechtstreekse vluchten per week tussen Brussel en Montréal

Daarnaast zal de luchtvaartmaatschappij ook meerdere binnenlandse vluchten uitvoeren, waardoor reizigers uit de Benelux Canada kunnen ontdekken door gebruik te kunnen maken van doorverbindingen naar Calgary en Vancouver maar ook naar Quebec via een connectie in Montreal of Toronto.

In samenwerking met TGV InOui handhaaft Air Transat ook haar Train+Air service, die het hele jaar door dagelijkse verbindingen vanuit Brussel-Zuid naar Parijs CDG combineert met een vlucht naar Canada.

  • 14 rechtstreekse vluchten per week tussen Parijs en Montréal
  • 4 rechtstreekse vluchten per week tussen Parijs en Toronto
  • 3 rechtstreekse vluchten per week tussen Parijs en Québec

Drie Airbus A321neoLR-vliegtuigen worden aan de vloot toegevoegd

Air Transat zet de verjonging van haar vloot door en zal nog eens drien nieuwe Airbus A321neoLR’s ontvangen, waardoor het totale aantal van deze vliegtuigen in haar vloot op tien komt. Zoals gepland, worden tegen 2023 geleidelijk aan nog eens zeven extra vliegtuigen verwacht. Deze nieuwe generatie toestellen heeft in hun categorie de laagste impact op het milieu, en ondersteunen zo het streven van het bedrijf om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. Deze nieuwe vliegtuigen maken van Air Transat een luchtvaartmaatschappij met een vloot van wereldklasse, en één van de modernste in de branche.

 

 

Passagiers uit de Benelux zullen reizen aan boord van A330 of A321neoLR vliegtuigen. Passagiers die in Economy Class reizen zullen genieten van meer persoonlijke ruimte en meer comfort dankzij bredere lederen stoelen, naast entertainmentsystemen met individuele touchscreens en USB-aansluitingen voor het opladen van persoonlijke elektronische apparaten.

In de Club Class-cabine geconfigureerd met 12 lederen stoelen uitgerust met voetsteunen voor maximaal zit comfort, en individuele touchscreens kunnen passagiers genieten van een persoonlijke service en talrijke attenties.

Afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie rond COVID-19 en de eventueel daaruit voortvloeiende reisbeperkingen zal Air Transat haar vluchtschema mogelijkerwijs kunnen wijzigen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.