De kerstsfeer begint al vroeg in Valkenburg

De donkere dagen voor kerstmis naderen, maar dat gaat niet op voor Valkenburg. Al vanaf 12 november stralen hier de kerstlichtjes en barsten de kerstfestiviteiten los. Met ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten, lichtshows van Christmas LightArts.

Valkenburg is de komende 2 maanden een van de meest sfeervolle plaatsen in Nederland. Het moment om je onder te dompelen in een andere wereld. En dat alles om de hoek van het nieuwe CityKamp Valkenburg-Maastricht gelegen in de bossen van het Zuid-Limburgse heuvelland. CityKamp Valkenburg-Maastricht, powered by Huttopia is de ideale uitvalsbasis om de kerstsfeer in en rond Valkenburg te proeven.

1.De grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa

In de Gemeenstegrot van Valkenburg is vanaf 12 november de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa te vinden. De gezellig verlichte mergelgangen zijn gevuld met stands vol leuke cadeaus en andere kerstartikelen. Daarnaast zijn er bij diverse kraampjes lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. De grot is rolstoel toegankelijk, tickets online verkrijgbaar.

2.Het kerstverhaal in Winterwonderland

Vanaf begin december is Winter Wonderland geopend in de Wilhelminagrot. In een levensgrote kerststal wordt het kerstverhaal weergegeven vanaf 1 december t/ 9 januari.

3.Christmas Lights Arts

Tijdens Christmas LightArts wordt Valkenburg verlicht door lichtkunstenaars van over de hele wereld. De projecties die op de verschillende gevels van de stad tot leven komen, zijn geïnspireerd op de middeleeuwse geschiedenis en kersttradities van Valkenburg. De lichtshows zijn van 1 december 2021 tot en met 30 januari 2022 elke avond van 17:00 tot 22:30 te bewonderen bij de Geulpoort, de stadsmuur in Halderpark, het Spaanse Leenhof, de kerk bij het Walramplein en de Berkelpoort en zijn gratis toegankelijk.

4.Kerstmarkt Fluwelengrot

Daal af in de Fluwelengrot onder de kasteelruïne in Valkenburg en waan je in een historische setting. De bijzondere combinatie van een 18e -eeuwse kapel, diverse kraampjes en muurschilderingen uit verschillende tijdperken, maken deze kerstmarkt tot een uniek schouwspel. Open van 12 november t/m 30 december.

5.Santa’s Village

Vanaf 12 november is het centrum van Valkenburg een gezellige kerstmarkt. In de kraampjes en chalets vind je leuke kerstartikelen, lekkernijen, warme drankjes en natuurlijk de kerstman. Van 12 november t/m 31 december.

 

 

6.Frosty Fair Tale

Het Sprookjesbos Valkenburg is vanaf 12 november omgetoverd in magische kerstsfeer. Voor een vleugje avontuur zijn de groeven onder het park geopend voor interactieve wandelingen.

Nieuw: Citykamp Valkenburg-Maastricht

Gelegen in het zuiden van Limburg, op nog geen 2 km van Valkenburg en 15 km van Maastricht, is medio juli CityKamp Valkenburg-Maastricht (powered by Huttopia) geopend. Midden in de natuur vind je hier comfortabele chalets en pipowagens voor een verblijf in het bos, en toch op loopafstand van Valkenburg. Daarnaast zijn er meer dan 300 verschillende staanplaatsen voor een verblijf met eigen accommodatie. De perfecte bestemming voor een vakantie in het groen. De oplettende kijker van ‘Hollland van Boven’, afgelopen zondag op SBS6, kreeg een prachtig beeld de bosrijke omgeving van CityKamp Valkenburg-Maastricht. Op 30 oktober om 12.30 uur is de herhaling.

 

 

Het concept Citykamp

Citykamp is een netwerk van campings om te verblijven in het hart van steden en is onderdeel van de Huttopia Group. Er zijn op dit moment vijf CityKamps in Frankrijk en een in Nederland. Dit zijn de locaties: Parijs, Lyon, Straatsburg, Colmar, Angers en sinds kort Valkenburg-Maastricht. Kenmerkend aan de campings van Citykamps is de bijzondere ligging nabij een stad, maar altijd in het groen. Citykamp is een merknaam van de Huttopia Groep.

 

 

 

 

 

Comments are closed.