Aruba’s Bucuti & Tara’s Beach Resort ondertekent klimaatverdrag Glasgow op COP26

Een bijzonder moment vandaag voor het Bucuti & Tara Beach Resort als eigenaar/CEO Ewald Biemans op COP26 – de VN-conferentie over klimaatverandering die momenteel in Glasgow plaatsvindt – die samen met secretaris-generaal van de UNWTO & WTCC Pololikashvili de Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism ondertekent. Een bijzondere mijlpaal en eervolle erkenning van de positieve bijdrage die Ewald en zijn team sinds jaar en dag leveren aan de ontwikkeling van een groene en duurzame toekomst. Erkenning op wereldniveau voor een klein, onafhankelijk hotel op Aruba.

Monumentale stap

Hoewel Biemans als enige uit het Caribisch Gebied gevraagd is voor deze eer, is iedere branchegenoot – zowel uit de Cariben als wereldwijd – opgeroepen om zich aan te sluiten bij het nemen van deze monumentale stap in strijd tegen de klimaatverandering. Biemans is tevens aanwezig op COP26 als winnaar van de Global UN 2020 Climate Action Award en waar hij op 9 november aanstaande een presentatie zal geven over het traject dat het resort heeft afgelegd naar het bereiken van de CO2-neutrale status.

Ontworpen voor de horeca

De Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism is een aanjager van het besef dat de noodzakelijke maatregelen die binnen het toerisme versneld moeten worden genomen en te zorgen voor krachtige toezeggingen én daden om de uitstoot veroorzaakt door het toerisme in het volgende decennium met de helft te verminderen en zo snel mogelijk vóór 2050 de Net Zero status te bereiken.

Een groot duurzaam commitment

Elke horecagelegenheid – van welke omvang dan ook en waar dan ook ter wereld – worden opgeroepen om het verdrag te ondertekenen. Met haar handtekening doet Bucuti & Tara de toezegging om haar acties af te stemmen op de meest recente wetenschappelijke adviezen. Daarnaast stemt het resort in om binnen 12 maanden haar klimaatactieplan in te dienen of bij te werken, afgestemd op de vijf pijlers van de Declaration (Meten, Decarboniseren, Regenereren, Samenwerken, Financieren), een jaarlijks publiek verslag uit te brengen en samen met lokale en internationale collega’s ervaringen uit te wisselen en kennis te delen.

 

 

“Het is een eer om het Caribisch gebied te vertegenwoordigen als een van de ondertekenaars van de Glasgow Declaration for Climate Action in Tourism hier tijdens COP26 van de Verenigde Naties,” aldus Biemans. “De Glasgow Declaration biedt een leidraad en duidelijke doelen die ons allen in het Caribisch gebied moet aanzetten tot samenwerking om ons kwetsbare, maar prachtige paradijs te beschermen en een betere toekomst voor onze mensen te bewerkstelligen.”

 

Lees ook dit artikel: Glasgow, de groene stad #COP26

 

Over de Glasgow Declaration

De Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism brengt de wereldwijde kennis samen om klimaatbeleid te stimuleren. Het verdrag is opgenomen op de website van het One Planet Sustainable Tourism Program samen met aanbevelingen die ondernemingen actief in de toeristische sector overal ter wereld kunnen opnemen als onderdeel van hun klimaatplannen.

Het verdrag stelt: “Een rechtvaardige overgang naar Net Zero vóór 2050 is alleen mogelijk als het herstel van het toerisme de invoering van duurzame consumptie en productie versnelt en ons toekomstige succes herdefinieert door niet alleen rekening te houden met de economische waarde, maar ook met het herstel van ecosystemen, biodiversiteit en lokale bevolkingsgroepen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.