Zweden introduceert vliegveldtransfer per hondenslede

Vanuit het vliegtuig direct de hondenslede op om 15 minuten later op je vakantiebestemming aan te komen en direct de latten onder te binden: deze unieke wintersportdroom wordt waargemaakt in de Zweedse regio Dalarna. Dalarna maakt deze winter meer wintersportdromen waar. De regio in Midden-Zweden is de Scandinavische wintersportbestemming van dit moment met een breed aanbod aan winteractiviteiten, geen wachttijden bij de liften en dichterbij dan ooit dankzij de nieuwe vliegverbinding met Scandinavian Mountains Airport.

Dalarna heeft alles in huis wat de wintersporter nodig heeft, maar onderscheidt zich sterk van de bekende wintersportbestemmingen in de Alpen. Wat maakt Dalarna anders dan anders? Zes redenen op een rij.

1. Uniek: vliegveldtransfer per hondenslede of sneeuwscooter

Het gloednieuwe vliegveld Scandinavian Mountains Airport op de grens van Zweden en Noorwegen maakt een (wintersport)vakantie naar Scandinavië een stuk toegankelijker. De ultrakorte transfertijden naar de Zweedse skigebieden Sälen, Stöten en Kläppen zijn uniek in Europa en bieden daarmee veel voordeel voor de wintersporter die razendsnel de piste op wil. Het avontuur begint al direct op het vliegveld. Vanaf vliegveld Scandinavian Mountains Airport kunnen passagiers voor een unieke transfer kiezen naar hun wintersportbestemming: gewoon per taxi of bus of per sneeuwscooter of hondenslede. De kortste transfer gaat naar Sälen en het duurt slechts 15 minuten om passagiers met hun bagage afgeleverd te krijgen op de plaats van bestemming. Bind de ski’s onder en gáán. De transfers zijn allemaal online te boeken.

 

 

Vanuit Nederland voert Transavia rechtstreekse vluchten uit vanaf Groningen Airport Eelde tussen 19 december 2021 en 13 maart 2022 naar de bergen in Dalarna. De vlucht gaat wekelijks op zondag. Er zijn volledige wintersportreizen inclusief vlucht te boeken bij BBI Travel naar de skigebieden Skistar Sälen, Stöten en Kläppen in Dalarna.

2. Snel: zonder wachttijden de piste op

Een wintersportvakantie in Dalarna is een welkome afwisseling op een doorsnee skivakantie in de Alpen. Niet alleen de transfertijden zijn kort, de skigebieden zijn hier rustig en uitgestrekt zonder lange wachtrijen bij de liften. De liften in de verschillende skigebieden zijn modern. Skiresort Kläppen beschikt over de enige gondel van de regio – mét verwarmde bankjes.

3. Actie: de steilste piste van Zweden

Voor alpineskiërs die wel van een uitdaging houden, is Dalarna een uitstekende wintersportbestemming. Idre Fjäll heeft de steilste piste van Zweden op z’n naam staan. De piste heeft op sommige delen een hellingshoek van 46 graden. Idre Fjäll is de noordelijkste skibestemming uit de regio met 41 pistes. Blijf altijd goed om je heen kijken, want het is niet ongebruikelijk dat er rendieren langs de piste te vinden zijn.

4. Award-winning: skigebied Stöten

Skiresort Stöten mag zich dit jaar beste ski resort en beste skiresort voor kinderen noemen. Ook de award voor ‘beste piste’ staat op naam van Stöten. De verkiezing werd uitgeschreven onder de lezers van de gerenommerde skisite Freeride. Tijdens de speciale Junior Weeks skiën kinderen in Stöten – letterlijk – gratis. Eten, skiverhuur, skischool en nog veel meer activiteiten zijn allemaal gratis voor elk kind tot zes jaar dat in gezelschap is van een betalende volwassene. Juniorweken zijn de weken 49-50, 2-6 en 10-14, 2022.

5. Meer: beste langlaufbestemming van Zweden

Een wintervakantie in Zweden is zoveel meer dan skiën alleen. Activiteiten als sneeuwscootertochten, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en hondensledetochten zijn bij alle winterbestemmingen mogelijk. De Zweden zelf zijn dol op langlaufen. Orsa Grönklitt in het noorden van Dalarna is de beste langlaufbestemming van Zweden met meer dan 130 km aan routes. Vanaf de loipes en skipistes heb je hier een indrukwekkend uitzicht op het beroemde roofdierenpark Orsa Rovdjurspark met tijgers, lynxen en ijsberen.

 

 

6. Handig: ook goed bereikbaar per auto

Dalarna is niet alleen goed bereikbaar per vliegtuig deze winter door de nieuwe vluchtverbinding met Scandinavian Mountains Airport, ook met de auto kun je prima op wintervakantie. Säfsen is de zuidelijkste winterbestemming in Dalarna en daarmee het best bereikbaar met de auto vanuit Nederland. Het resort opent dit jaar een flink aantal nieuwe moderne ski-in, ski-out appartementen.

Meer over Dalarna

Dalarna in Midden-Zweden is een van de zuidelijkst gelegen wintersportgebieden van Zweden. In Dalarna zijn naast skiën veel meer sneeuwactiviteiten te beleven dan op een doorsnee skivakantie: langlaufen, schaatsen, sneeuwscooteren, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en hondensleeën. Dalarna staat bekend om enkele van de beste en grootste skigebieden van Zweden, waaronder Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Kläppen, Skistar Sälen en Stöten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.