VvKR organiseert Masterclass Startende Reisondernemers

Op vrijdag 19 november 2021 organiseert Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) voor de derde maal een Masterclass voor Startende Reisorganisaties.

Branchevereniging

“VvKR is de branchevereniging voor reisondernemers die zich bezighouden met kleinschalig toerisme, maar we merken dat ook startende reisorganisaties ons goed weten te vinden. Een paar maal per week ontvangen we telefoontjes en email van mensen die overwegen een reisorganisatie te starten. Ja, ook het afgelopen ‘corona-jaar’ bleven deze vragen komen”, aldus Marleen Nijdam, bestuurslid en initiatiefnemer van deze dag.

 

 

Het is de derde maal dat VvKR deze Masterclass voor Startende Reisorganisaties organiseert, de laatste editie was in 2019 en dat was een groot succes. “Reizen is én blijft immers zo inspirerend dat we merken dat mensen deze ervaring graag willen delen. Maar dan als werk!” vervolgt Nijdam, “We voorzien deze starters van de noodzakelijk informatie, waarbij we merken dat ze vaak niet op de hoogte zijn van de complexiteit van de Europese Richtlijnen Pakketreizen. We hebben een aantal fantastische gastsprekers geregeld die de deelnemers mee zullen nemen in de do’s and don’ts van een moderne reisonderneming vanuit de praktijk bezien.”

 

 

Tijdens deze Masterclass wordt aandacht besteed aan de basisbeginselen van de juridische kaders waar je als reisorganisatie mee te maken krijgt. Daarnaast wordt ingegaan op de btw-reisbureauregeling, de consequenties van verschillend productaanbod, de inkoop van je producten, de verdienmodellen en de diverse garantieregelingen. Ook de sales wordt niet vergeten, waarbij wordt uitgelegd hoe online verkoop in de reisbranche werkt en welke stappen onmisbaar zijn voor het succesvol lanceren en promoten van een reisorganisatie. Als bonus is het ook nog eens de Dag van de Ondernemer. Tijdens deze dag zullen de starters daarom ook regelmatig in contact komen met VvKR-leden, zoals tijdens de B2B-Markplaats. Op deze Marktplaats zullen verschillende partijen en aanbieders uit de reisbranche aanwezig zijn om laagdrempelig vragen van de starters én leden te beantwoorden, denk bijvoorbeeld aan de garantieregelingen, consolidators, verzekeraars en CRM aanbieders.

“Op deze manier stimuleren wij reisondernemers om zaken als veiligheid, aansprakelijkheid, administratie en financiën meteen professioneel te regelen.”, vult Nijdam aan. “Deze editie van de Masterclass voor Startende Reisorganisaties is trouwens extra speciaal omdat deze wordt georganiseerd op de VvKR Lustrumdag. VvKR viert namelijk op 19 november samen met haar leden het 10 jarig bestaan van de vereniging.”

De Masterclass voor Startende Reisorganisaties is interessant om bij te wonen als je overweegt een reisorganisatie te beginnen of er net één bent begonnen. Of je bent ZRA en overweegt om de activiteiten uit te breiden of deze aan te passen naar pakketreisactiviteiten. Het doel is dat je na deze dag goed geïnformeerd en wel beslagen ten ijs komt om van daaruit een weloverwogen beslissing te nemen.

De Masterclass wordt gehouden op een bijzondere locatie, namelijk in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Aanvang is om 09.00 uur. Tegen 17.00 uur zit het kennis-programma erop en is het tijd voor een feestelijke borrel samen met VvKR-leden. Kansen volop dus voor samenwerking rond goede ideeën!

Meedoen kost € 95,- (excl. Btw, inclusief lunch en borrel)

 

 

 

 

 

Comments are closed.