Grote vakantiehuizen worden weer volop geboekt

De groepsgrootte van vakantieboekingen is afgelopen maand gestegen ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar. De boekingen voor grotere vakantiehuizen zitten weer in de lift.

Volgens data van BungalowSpecials bedraagt maar liefst 42% van de boekingen in september een boeking voor zes of meer personen, terwijl dit percentage vorig jaar september 31% was. Er is dus een flinke stijging van maar liefst 11% in de groepsgrootte te zien, waardoor grotere vakantiehuizen steeds weer meer worden geboekt. Deze stijging is te verklaren door het feit dat er vorig jaar veel tweepersoons boekingen werden gemaakt in verband met de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn de tweepersoons boekingen juist niet zo populair.

 

 

Op dit moment worden de vakantiehuizen voor acht personen het meest geboekt volgens de gegevens van BungalowSpecials. Dezelfde periode vorig jaar waren vakantiehuizen voor vier personen het populairst. Menno van der Ster, Head of Supply & Business Development van BungalowSpecials, “Wij zijn blij om te zien dat de grote vakantiehuizen weer volop geboekt worden. Men verlangt er naar om weer met grotere groepen op vakantie te gaan, aangezien dit vorig jaar niet mogelijk was. Wij staan klaar om iedereen met open armen te ontvangen.”

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.