Nederland in de Top10 van bezoekers Hongarije

Op 5 oktober 2021 heeft Visit Hungary een succesvol toerismepromotie-evenement in Amsterdam georganiseerd. Het evenement was gericht op het versterken van de banden met belangrijke brancheorganisaties en reisprofessionals. Een delegatie van Visit Hungary – een dochteronderneming van het Hongaars Bureau voor Toerisme – bezocht Amsterdam voor de eerste keer in vele jaren, waaruit het groeiende belang van de Nederlandse bezoekers aan Hongarije blijkt.

Reeks promotie evenementen

Fruzsina Zakariás, Deputy CEO van Visit Hungary benadrukte: “Dit maakt deel uit van een reeks soortgelijke promotie-evenementen die in de herfst van 2021 in heel Europa worden georganiseerd. Onze belangrijkste boodschap is dat Hongarije met zijn thermale baden en kuuroorden, natuurlijke landschappen en mogelijkheden voor unieke culinaire avonturen, een overvloed aan ervaringen heeft om onze dierbare Nederlandse bezoekers zowel te verleiden als te betoveren.”

 

 

Hongarije heeft met ingang van 23 juni 2021 de interne grenscontroles aan zijn Schengengrenzen opgeheven. Als gevolg hiervan en van het feit dat begin juli een vaccinatiegraad van bijna 58% van de Hongaarse bevolking is bereikt, zijn Nederlandse gasten vrij om Hongarije over land en water binnen te reizen. Bij aankomst per vliegtuig hoeven zij alleen een geldige EU Covid Pass (gevaccineerd, hersteld of getest) te tonen.

 

 

In heel Hongarije onderga je dezelfde epidemiologische beperkingen als de plaatselijke bevolking – geen! Geen verplicht dragen van maskers binnen of buiten, alleen op het terrein van gezondheidszorg- en sociale instellingen. Het gebruik van immuniteitscertificaten wordt alleen gehandhaafd voor massa-evenementen, zoals sportevenementen of concerten. Hongarije is open en zal dat blijven zolang de situatie dat toelaat.

Visit Hungary wil de Hongaarse toeristische sector nieuw leven in blazen na de gevolgen van de wereldwijde pandemie Covid-19. Het aantal Nederlandse gasten dat Hongarije bezoekt is voor bijna 50-50 procent verdeeld tussen de hoofdstad en het platteland. Vooral de plattelandsgebieden zoals Balatonmeer en de regio Groot-Boedapest zijn erg popular onder de Nederlanders.

De Hongaarse regering is zich ervan bewust dat het toerisme erg belangrijk is voor het herstel van het land. Zelfs in de moeilijkste tijden van de pandemie vonden er in het land duizenden projecten plaats voor de ontwikkeling van accommodatie. Dankzij deze projecten, worden er 40 nieuwe hotels gebouwd, 14.000 particuliere logiesverstrekkende bedrijven, bijna 600 bed & breakfasts en 114 stranden gerenoveerd.

Het Buda Kasteel wordt nieuw leven ingeblazen met de reconstructie van de prachtige gebouwen en de historische pleinen. De ontwikkelingen zullen nieuwe, hoogwaardige ervaringen, attracties en diensten mogelijk maken. Het kasteel en zijn omgeving staan op de werelderfgoedlijst en zijn daarom belangrijk voor deze regio en een bezoekje waard. Vanaf 20 augustus 2021 kon de eerste gereconstrueerde historische hal van het Buda Castle District, de prachtige St. Stephen’s Hall, al worden bezocht. Het origineel van de hal was een wereldsensatie en won grote prijzen op de Expositie van Parijs in 1900.

Naast natuur en mooie gebouwen, biedt Hongarije ook muziek in de vorm van een nieuw internationaal cultureel festival van 8-24 oktober 2021. Dit festival is vernoemd naar de wereldberoemde componist Ferenc Liszt en is vergelijkbaar met het Bartók Lentefestival dat ook dit jaar van start ging.

 

 

 

 

 

Comments are closed.