Al je zintuigen geprikkeld tijdens Deense Dark Sky safari

De Deense eilanden Møn en Nyord kregen in 2017 als eerste plek ter wereld zowel het certificaat Dark Sky Park als Dark Sky Community. De nachtelijke hemel is hier op haar mooist met nagenoeg geen lichtvervuiling, waardoor miljoenen sterren het landschap in het najaar en de wintermaanden doen oplichten. Ga mee op één van de Dark Sky safari’s en ervaar het donker.

Avondwandeling

De Dark Sky safari is een avondwandeling die net iets anders is dan je gewend bent. Al lopend door het bos, starend naar boven, hoor je van alle kanten geruis en dierengeluiden opdoemen. Het is wellness voor je lichaam en geest midden in de natuur. Vanaf september tot maart is het hoogseizoen en heb je de grootste kans op het spotten van de Melkweg, vallende sterren of de Andromedanevel. Is het toch bewolkt, dan is zo’n avondwandeling nog spannender door het ontbreken van enig licht afkomstig van de sterren. Je kunt je nergens op oriënteren, waardoor je volledig op je eigen zintuigen bent aangewezen.

 

 

Tijdens de Dark Sky star safari op Møn en Nyord ligt de focus volledig op de sterrenhemel en wat je kunt beleven in een omgeving die zo goed als helemaal donker is. Heb je zelf geen professionele apparatuur bij je om de Melkweg vast te leggen? Geen probleem! De gids neemt deze voor je mee. Zijn de weersomstandigheden gunstig, dan kun je op de foto met de sterrenhemel als achtergrond.

 

 

Wil je dit natuurverschijnsel liever zelf opzoeken? Dan zijn dit de 7 uitkijkpunten:

Aborrebjerget Dark Sky Star Spot

Hoogste punt op Møn (143 meter) met 360 graden uitzicht op de sterrenhemel.

Nyord bird tower Dark Sky Star Spot

Vogels gebruiken het maanlicht en de sterren om zich te oriënteren. Vanuit dit vogeluitkijkpunt op Nyord heb je het beste uitzicht op beide fenomenen.

Jydelejet Dark Sky Star Spot

Er is een speciaal bankje geplaatst om het noordelijke deel van de Melkweg te kunnen bewonderen. Via een trappetje aan de linkerzijde bereik je het strand. Onderweg kom je slapende koeien en geiten tegen.

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Liselund Palace Park Dark Sky Star Spot

Sterrenkijken in een romantische kasteeltuin? In het Liselund Park neem je je eigen dekentje mee om liggend op het gras de sterren te verkennen.

Kongsbjerg Dark Sky Star Spot

Kongsbjerg is het tweede hoogste uitkijkpunt op Møn. Op weg naar de top van Høvblege moet je niet vergeten het hekje achter je dicht te doen, anders kunnen de dieren ontsnappen.

Hunosøen Dark Sky Star Spot

Je hoeft niet altijd omhoog te kijken om de sterren te zien. Bij het Huno meer reflecteren de sterren in het wateroppervlak.

Hyldevang Dark Sky Star Spot

Slapen onder de sterren kan in deze gratis shelters bij Hyldevang.

 

 

 

 

 

Comments are closed.