PaulCamper onthult de beste Europese wildlife bestemmingen in 2021

PaulCamper heeft de Wildlife Travel Index 2021 vrijgegeven om Dierendag te vieren. De index rangschikt de beste Europese landen om te bezoeken voor het observeren van wilde dieren.

Big five in Europa

In deze Wildlife Travel Index 2021 heeft PaulCamper data over wilde dieren geanalyseerd en vergeleken om te beoordelen welke Europese landen de meeste wilde soorten vissen, amfibieën, vogels, zoogdieren en reptielen hebben. Het aantal natuurparken en beschermde gebieden zijn ook in de ranking meegenomen.

Enkele takeaways:

  • Frankrijk, Italië en Spanje staan in de top drie dankzij hun grote dieren biodiversiteit.
  • Nederland eindigt onder buurlanden Frankrijk en Duitsland, maar boven België.
  • Roemenië is het beste land om de “Big Five” van Europa te zien.

 

 

Nederland is met 35 punten op de 19e plek geëindigd in de ranglijst en scoort de meeste punten met zijn gevarieerde vogelfauna. De biodiversiteit van Frankrijk sprong eruit. Het land scoorde 59 punten en behaalde het hoogste aantal punten op alle dierscores. Italië en Spanje maken het podium compleet.

 

 

Marthe Lem, een woordvoerster van PaulCamper, voegt daar nog aan toe dat natuurbestemmingen zoals het Zwarte Woud en Snowdonia National Park sinds het begin van de pandemie aan populariteit hebben gewonnen in alle landen waar PaulCamper actief is.

Tot slot valt Roemenië op door de aanwezigheid van de meeste van de indrukwekkendste Europese zoogdieren – de lynx, de beer, de wolf en de bizon – die alle deel uitmaken van de Grote Vijf van Europa. Het enige zoogdier dat niet in Roemenië voorkomt is de veelvraat, waarvoor je naar de bergachtige gebieden in Zweden en Noorwegen moet afreizen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.