De Meet Vincent van Gogh Experience gaat naar Madrid

Vanaf donderdag 30 september is in Madrid de Meet Vincent van Gogh Experience te zien, de bekroonde 3D-experience waarin de bezoeker een reis maakt naar de wereld van Vincent van Gogh gebaseerd op de kennis en expertise van het Van Gogh Museum. Na succesvolle edities in Barcelona, Londen en Lissabon in 2020 en 2021, opent de Experience in samenwerking met Proactiv Entertainment de deuren in Madrid waarna deze in het voorjaar van 2022 doorreist naar Latijns-Amerika.

Innovatieve mannier

Rob Groot, zakelijk directeur Van Gogh Museum: ‘De Meet Vincent van Gogh Experience maakt het mogelijk om mensen op een nieuwe en innovatieve manier te inspireren met het werk en leven van Vincent van Gogh. Het is onze missie om daarbij een divers publiek te bereiken waar de locaties van de Experience in Madrid, en later in Latijns-Amerika, aan bij zullen dragen. Voor de productie en promotie kunnen we vertrouwen op de jarenlange ervaring van onze loyale partner Proactiv Entertainment, waarmee we het succes van de Experience voortzetten.’

 

Lees ook dit artikel: Meer kunst in Madrid

 

‘De internationaal bekroonde Meet Vincent van Gogh Experience is een cultureel fenomeen waar mensen van alle leeftijden plezier aan zullen beleven, zegt Nicolas Renna, directeur van Proactiv Entertainment. ‘We zijn ontzettend blij om deze unieke ervaring voor het eerst naar Madrid te brengen, waarin de bezoeker deelgenoot wordt van het leven van de Nederlandse schilder en zijn meest bekende werken.’

 

 

Bezoekers van de Meet Vincent van Gogh Experience maken een reis door het indrukwekkende leven van Van Gogh, door middel van levensgrote projecties van werken, foto’s en filmfragmenten, in detail uitgevoerde reproducties, multimediale interactives en toepassingen, theatrale decorstukken, audiovisuele scenes en citaten uit meer dan 800 brieven.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

In Meet Vincent van Gogh gaat het vooral om zélf ervaren, ontdekken en uitproberen. Doen zoals Van Gogh deed, om zo dichter bij het levensverhaal en de wereld van deze wereldberoemde kunstenaar te komen. Meet Vincent van Gogh is de enige officiële Van Gogh-Experience gemaakt door het Van Gogh Museum. In vergelijking met andere reizende presentaties over Van Gogh gaat Meet Vincent van Gogh een stap verder. De Experience is een complete beleving, waarin educatie en entertainment hand in hand gaan. Het is een rondreis door Van Goghs leven in zes hoofdstukken, gebaseerd op de diepe kennis en expertise van de conservatoren en de educatieve afdeling van het Van Gogh Museum.  

De Meet Vincent van Gogh Experience is vanaf 30 september 2021 tot en met 9 januari 2022 te bezoeken in het culturele centrum Espacio Ibercaja Delicias (Paseo de las Delicias, 61) in Madrid. Meer informatie: meetvincent.com/madrid. De locatie en openingsdatum van de Experience in Latijns-Amerika in het voorjaar van 2022 wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.