5 tips voor het verkopen van je eigen auto

Wil je graag je auto verkopen omdat je klaar bent met het huidige model? Verkoop je eigen auto en geef het geld uit aan een vakantie of een mooie nieuwe auto waarmee je fijn op reis kunt gaan. Dit zijn 5 tips die jou helpen bij het verkopen van je huidige bolide.

Wil je graag je auto verkopen, maar heb je geen idee hoe je dat het beste kan doen? Bij Wijkopenautos ben je aan het juiste adres. Hier word je verder geholpen om de manier te vinden die bij jou past om je auto te verkopen.

Tip 1: zorg ervoor dat je auto goed onderhouden is

Er zijn vrij weinig kopers die geïnteresseerd zijn in het kopen van een auto waaraan een potentieel risico is verbonden. Bij een niet gekeurde of slecht onderhouden auto ontstaat een gevoel van onzekerheid over de aankoop. Als de auto toch mankementen heeft, dan weet de koper dat. Vaak geeft dat meer zekerheid en dat is een belangrijke factor als jij je auto wilt verkopen. Zorg er voor dat je auto goed is onderhouden en dat er recentelijk een onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

Tip 2: Zorg ervoor dat je auto volledig schoon is

Helaas bestaat er geen 2e kans voor een 1e indruk. Iets simpels als een grondige wasbeurt zorgt al direct voor een gelikte uitstraling van je auto. Let echter niet alleen op de lak maar zorg ook voor een auto die onder de motorkap schoon is. Veel kopers kijken er vaak onder en niemand wil dan een slordige motorkap zien met een grote hoeveelheid blaadjes en dergelijke. Zorg er tevens voor dat de auto er niet alleen van binnen en buiten goed uitziet, maar dat deze ook fris ruikt. Een groot gedeelte van de potentiële kopers zal afknappen op vieze luchtjes. Het idee kan dan ontstaan dat er meer aan de hand is met de auto. Vragen kunnen gesteld worden over de staat van de airconditioning bijvoorbeeld.

Maak je auto schoon voordat je hem verkoopt

Tip 3: Houd de vloeistoffen op peil

Iets simpels als het op peil houden van vloeistoffen zorgt ervoor dat een koper denkt dat je de auto in ieder geval goed onderhouden hebt. Zo’n eerste indruk is natuurlijk belangrijk. Vooral het oliepeil dient goed te zijn en de olie moet ook schoon zijn. Ook dit voorkomt aparte luchtjes. Denk ook aan de andere vloeistoffen zoals ruitenwisservloeistof en vloeistoffen voor de stuurbekrachtiging en de remvloeistof. Als al je vloeistoffen goed op peil zijn dan draagt dit zeker bij aan een goede eerste indruk van je auto.

 

 

Tip 4: Verhelp of meld gebreken

Natuurlijk wil niemand een auto met technische mankementen. Als het mogelijk is, verhelp deze dan. Het is zonde als een potentiële verkoper een auto start en direct een geel of rood lampje op het dashboard ziet branden. Hoe klein het probleem ook is, als je aangeeft dat het lampje brandt door een storing geeft dit geen blijk van vertrouwen. Mocht je niet zelf in staat zijn om dit op te lossen, meld het gebrek dan. Mocht je dit niet doen, dan kun je de koper snel op de stoep verwachten. Het levert alleen maar extra problemen op en dat kan een succesvolle verkoop in de weg staan.

 

 

Tip 5: De advertentie

Je bent niet de enige die een auto wil verkopen. Op het internet stikt het dan ook van de advertenties met auto’s. Je zult ook niet de enige zijn die jouw model auto verkoopt. Het is dus belangrijk dat je advertentie er goed uitspringt. Een goede tip is om alle informatie die je kunt vinden in te vullen. Dit soort kleine zaken kunnen voor vele potentiële kopers de doorslag geven. Bekijk eens verschillende websites om jouw auto te verkopen. Uiteraard is het handig om ook advertenties te plaatsen op de diverse websites die er zijn.
image:

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.