World of Wine’s (WOW) eigen chocolademerk wint vier prijzen in eerste jaar

Vinte Vinte, het eigen chocolademerk van World of Wine (WOW) in Porto, heeft in het allereerste jaar van haar bestaan vier prijzen gewonnen. De Academy of Chocolate Awards – een van de meest prestigieuze chocoladecompetities ter wereld – heeft het merk dat onder leiding staat van meester-chocolatier Pedro Araújo, een zilveren medaille toegekend voor zijn 100% pure chocolade.

Die uit Peru en drie bronzen medailles voor de Grand Cru 70% Finca La Rioja, de 65% pure chocolade uit de Dominicaanse Republiek en de 85% uit Madagaskar.

Van boon tot vier prijzen: het succesverhaal van “Vinte Vinte”

The Chocolate Story is een van de zeven museumervaringen in Porto’s nieuwe culturele wijk World of Wine (WOW) en is populair bij jong en oud. Hier wordt niet alleen de oorsprong van het maken van chocolade duidelijk uitgelegd, maar worden ook workshops rond het thema portwijn en chocolade georganiseerd. Met Vinte Vinte wordt in The Chocolate Story – achter glazen wanden zichtbaar voor de bezoekers – sinds vorig jaar het eigen chocolademerk geproduceerd. De naam betekent “twintig twintig” en verwijst naar de geografische ligging van de cacaogordel – 20 graden ten noorden en 20 graden ten zuiden van de evenaar. De productie wordt geleid door meester-chocolatier Pedro Araújo, die voor zijn recepten de halve wereld afreist.

 

 

“In november vorig jaar hebben we het merk gelanceerd – het begin van een succesvolle reis. En nu, amper tien maanden later, hebben we vier prijzen ontvangen van een van de meest prestigieuze instanties voor chocolade van boon tot reep. Ik ben erg trots en weet zeker dat we op de goede weg zijn,” zegt Araújo.

 

 

De donkere chocolade van 100% cacao uit Peru, die deel uitmaakt van de Vinte Vinte Cacao Intensity-reeks, werd op de 2021 Academy of Chocolate Awards bekroond met de zilveren medaille in de categorie Dark Bean to Bar met 90% of meer cacao. De Grand Cru 70% Finca La Rioja en de repen met 65% uit de Dominicaanse Republiek en 85% uit Madagaskar uit de Intensity reeks ontvingen de bronzen medaille in de categorie “Dark Bean to Bar” onder de 90%.

De Academy of Chocolate Awards is in 2005 in Londen opgericht en heeft tot doel de meest getalenteerde producenten en de beste chocolades ter wereld te roemen. De Awards worden beschouwd als een van de meest prestigieuze prijzen ter wereld. De prijzen worden beoordeeld door een panel van producenten, journalisten, bloggers en andere deskundigen uit de chocolade-industrie.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.