Breng eens wat vaker een Ode aan het Landschap

Wat was de laatste keer dat jij stil stond bij het prachtige Nederlandse landschap? Fotografeer je snel of kijk jij echt en neem jij alles in de natuur volledig in je op? Het NBTC haakt in op dat laatste met de campagne Ode aan het Landschap. Wees je bewust van het landschap, hoe klein de plek waar je ook bent ook is, zoals bijvoorbeeld op een natuurkampeerterrein in de Achterhoek.

Waar kijken deze fietsers naar?

Waar kijken deze fietsers naar?

 

Om die boodschap kracht bij te zetten heeft het Nederlandse toerisme bureau NBTC in samenwerking met Kip caravans een speciale Kip caravan geplaatst met op bijna elk punt grote ramen. Door deze enorme ramen kun je het landschap waar de caravan staat goed in je opnemen. Of je nu onder de luifel zit, binnen aan de tafel of dat je op je rug ligt te snoozen en naar buiten staart. Vanaf elke plek in de Kip Shelter caravan heb je een wijdse blik.

Grote ramen in deze Kip Shelter

Grote ramen in deze Kip Shelter

 

Aan comfort ontbreekt het niet in deze speciale uitvoering van de Kip Shelter. Zo is er infrarood verwarming én vloerverwarming. Er is stromend water en een kleine keuken naast de ingang van de caravan om zelf je eten te bereiden. Om je op te frissen loop je, door het gras, in contact met de natuur, naar het toiletgebouw. Weer een moment van bewustzijn. En eigenlijk is het helemaal niet erg om midden in de nacht even een klein stukje over de kleine camping te lopen naar het toilet. Daarna is het weer extra lekker om onder de warme wol te duiken in het brede bed van 170 x 200 cm. Fijn is dat je ook rechtop kunt staan zonder je hoofd te stoten door de stahoogte van 198cm.

Wakker worden met het geluid van de natuur, het water, de kwekkende eenden en dan de zon zien opkomen. Mooier kan een dag niet beginnen. Dit is volop genieten van het landschap en het leven.

 

 

Uitstapjes maken? Zowel bij regen als zonneschijn kun je in de omgeving van Winterswijk en landgoedcamping Poelhuis interessante activiteiten ontplooien. Van een bezoek aan Wijngaard Hesselink houd je niet alleen een lekkere fles wijn over voor bij je caravan. Je leert ook veel tijdens het slenteren bij de rondleiding door de wijngaard. Wist je bijvoorbeeld dat de wijnstokken hier meer bladeren behouden dan bijvoorbeeld in Frankrijk? Dat is om het fotosynthese proces waarbij de suikers worden aangemaakt goed in gang te zetten.

Deze druivensoorten worden verbouwd bij Hesselink

Deze druivensoorten worden verbouwd bij Hesselink

Druivenpers

 

 

 

Duik in het verleden

In Winterswijk vind je niet alleen een wereldberoemde steengroeve waar je leert over het leven van tientallen miljoen jaren geleden, maar ook Museum Villa Mondriaan. Daar leer je alles over de jonge en latere jaren van Piet Mondriaan. Zeker een bezoek waard. Prinses Beatrix openende dit museum in 2013. Halverwege de vaste en wisselende expositie is er tijd voor koffie met wat lekkers in het lunchcafé. Zo kun je vol energie weer op de fiets je fietsroute vervolgen naar de street-art silo’s bij de Steengroeve of rustig terugfietsen naar de Kip caravan voor een middagdutje of een glaasje wijn.

Ontspannen in de Kip Shelter met een glas wijn uit Wijngaard Hesselink

De saaie witte silos’ op het terrein van steengroevebedrijf Sibelco zijn onder handen genomen door kunstenaar Robin Nas. Op verzoek van Achterhoek Toerisme heeft Robin de silo’s beschilderd met bijzondere kunst. Dit project heet de Silo Art Tour. Het project heeft als doel om meer silo’s in de Achterhoek te bedekken met kunst door nationale en internationale kunstenaars. Op de Silo Art in Winterswijk komen lokale onderdelen terug. Zo zijn er verwijzingen naar de uilen die er broeden, de opgravingen in de steengroeve evenals een verwijzing naar de wijngaarden uit de regio. En omdat deze Silo Art niet tijdelijk is heb je nog lang de tijd om je eigen tour door de Achterhoek te plannen.

De Steengroeve

De Steengroeve

Silo Art Tour in Winterswijk

Silo Art Tour in Winterswijk

 

Culinair genieten

Reserveer een tafeltje bij Restaurant de Woord voor een avond culinair genieten van een Franse kaart.

Culinair genieten bij De Woord in Winterswijk (Corle)

Culinair genieten bij De Woord in Winterswijk (Corle)

 

 

 

 

 

Comments are closed.