Dit zijn een paar geheimen over de grens met Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn eeuwenoude gezondheidstraditie. Ook net over de grens liggen diverse kuuroorden, waar wellnessbehandelingen gegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen als Bad Bentheim, Bad Laer en Bad Rothenfielde. Hier kun je je gezondheid een boost geven door water- en modderbaden en zout- en zwavelbehandelingen. De rustgevende sfeer van de traditionele kuuroorden, de omringende natuur, die zich leent voor sportieve activiteiten, en het culturerele aanbod vormen een goede basis om je batterij weer op te laden.

Grand Hotel Heiligendamm

Grand Hotel Heiligendamm

Altijd genieten in Bad Essen

Bad Essen is niet alleen een weldaad voor de gezondheid. Behalve thermale zoutbaden vind je hier een mooie historische binnenstad vol vakwerkhuizen en een groot cultureel aanbod. Bad Essen is aangesloten bij het internationale Cittaslow Netwerk, een keurmerk voor steden waar onthaasten, streekproducten, duurzaamheid, gastvrijheid en cultuurhistorie een belangrijke rol spelen.

Bas Essen

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Beleef Bad Iburg op grote hoogte

Het populaire en prachtig gelegen kuuroord Bad Iburg biedt naast wellness en gezondheid ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Geniet van de natuur en ga heerlijk wandelen. Het boomtoppenpad kronkelt tussen de bomen van het Teutoburger Woud en verbindt verschillende uitkijkplatformen. Van hieruit biedt het pad een fantastisch uitzicht op het kasteel Iburg en het Teutoburger Woud.

 

 

Bad Rothenfelde geniet grote bekendheid vanwege zijn zoutbronnen en imposante gradeerinstallatie. Het eerste gradeerwerk werd hier al in 1774 gebouwd! Het zout uit de aarde wordt omhooggepompt en via een ingenieus systeem gecirculeerd. Dit zorgt – ook nu nog – voor gezonde lucht. Het feeërieke kuurpark en de carpesol Spa Therme – uiteraard ook op basis van het heilzame zout – staan garant voor een aangenaam verblijf.

 

Lees ook dit artikel: Kom Kuren bij de Buren

 

Het Sole-Heilbad Bad Laer is een prima plaats voor levensgenieters en voor wie dat willen worden. In het mooie vakwerkstadje zijn uitstekende hotels, bijvoorbeeld hotel Höpke, dat vijf wellnesssterren heeft gekregen. Bad Laer staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes: regionale specialiteiten, zoals pekelvlees, pekelbrood Piepsteinpralines. Neem ook zeker een kijkje in het fraaie kuurpark met gradeerwerk, fitnesstoestellen, “blotevoetenpad” en nog veel meer. De omgeving van Bad Laer is prachtig en trekt veel natuurliefhebbers aan. Ook het bosbaden, waarbij je al wandelend in het bos ontspant, is populair.

 

 

 

 

 

Comments are closed.