Wandelroute Dör’t Moor is uitgeroepen tot mooiste dagwandeling van Duitsland

Een mooi toeval: de wandelroute Dör’t Moor is uitgeroepen tot mooiste dagwandeling van Duitsland, en tegelijkertijd verschijnt de nieuwe brochure Actief door Nedersaksen. De winnaar staat er natuurlijk in als één van de vele tips voor wandel- en fietsroutes en andere sportieve activiteiten in deze deelstaat die direct grenst aan Nederland.

Dör’t Moor verkozen tot dagwandeling van het jaar

Elk jaar kunnen lezers van het Duitse Wandermagazin de wandelroute van het jaar kiezen. Dit jaar hebben meer dan 39.000 lezers hun stem uitgebracht. Het komt niet vaak voor dat een vlakke wandeling de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. Dör’t Moor is Platduits voor door het veen. De 10,3 km lange route is één van vierentwintig Nordpfade in het district Rotenburg (Wümme) en voert door een van de beste bewaarde veengebieden van Nedersaksen. Maar ook bos en hei kom je op deze gezinsvriendelijke wandeling tegen. Naast allerlei doestations waar kinderen van alles over de natuur kunnen ontdekken, is er een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over een vennetje. De Große Bullensee is ideaal voor een verfrissende duik.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Boordevol inspiratie

Of je nu van wandelen of fietsen houdt, of liever op het water bent in een kano of op een SUP board, de nieuwe brochure staat boordevol inspiratie. Naast prachtige foto’s van de fraaie en veelzijdige landschappen is er een overzicht van meerdaagse fiets- en wandelroutes en een aantal mooie dagwandelingen. Deze staan ook ingetekend op de handige overzichtskaart. Met behulp van QR-codes kun je snel meer informatie vinden op de Nederlandstalige website.

Wandelbelevenissen voor iedereen

De variatie aan landschappen in Nedersaksen is groot; bijna een derde van de deelstaat is erkend als nationaal natuurlandschap. Deze beschermde dieren- en plantenwereld kan het beste te voet worden ontdekt. Van een wandeling over het wad aan de Noordzeekust, over de glooiende heide in de Lüneburger Heide tot klimmen over smalle bospaadjes met als beloning een adembenemend uitzicht in de Harz of het Weserbergland – hier vindt iedereen een passende wandelbelevenis.

 

 

11.000 kilometer fietsplezier

Nedersaksen staat niet voor niets in de top 3 van populairste deelstaten voor fietsvakanties in Duitsland. In de brochure staan 34 meerdaagse fietsroutes. Natuurlijk de populaire Weser-Radweg, die vriendelijke vakwerkstadjes zoals Hann. Münden en rattenvangerstad Hamelen verbindt met de Noordzee bij Cuxhaven. Op de Grenzgängerroute Teuto-Ems volg je oude smokkelpaden en passeer je 14 keer historische en nog bestaande grenzen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen en kom je door kuuroorden met heilzaam zout water.

 

 

De brochure is gratis te bestellen op vakantieland-nedersaksen.nl.

 

 

 

 

 

Comments are closed.