Een heteluchtballon circus zweeft boven Stockholm

Gisteren konden mensen in heel Stockholm naar de lucht staren en genieten van iets bijzonders. Onverschrokken circusartiesten voerden er namelijk adembenemende acrobatiek-acts uit op grote hoogten vanuit 2 heteluchtballonnen die boven de stad zweefden.

Pust

Ze noemen het ‘Pust’ : een spectaculaire voorstelling op grote hoogte. De voorstelling is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Stockholm Cultuur Festival, het circusgezelschap Circus Cirkör en het heteluchtballonbedrijf Peak Experience.

 

 

Het Cultuurfestival moest dit jaar alle evenementen annuleren vanwege de pandemie. De uitdaging was nu om iets groots en spectaculairs te creëren met een hoge artistieke waarde. Een groot publiek bereiken met inachtneming van de Covid-voorschriften. Het idee van een luchtballoncircus werd geboren.

 

 

“De wens om het onmogelijke mogelijk te maken zit in het dna van het circus en van Cirkus Cirkör. Volledig afhankelijk van natuurkrachten die buiten onze controle liggen, creëren we nu een voorstelling die zowel vluchtig als blijvend zal zijn”, aldus Tilde Björfors, Circusdirecteur bij Cirkus Cirkör.

“In de afgelopen jaren heeft het Culture Festival prachtige en onverwachte optredens aangeboden die veel mensen hebben bereikt en geraakt, ongeacht leeftijd, achtergrond of eerdere ervaring met podiumkunsten. Ik hoop dat dit luchtballonnencircus de Stockholmers eraan herinnert dat het Culture Festival volgend jaar terugkeert, terwijl we nu ook een verrassende, poëtische en prachtige culturele ervaring bieden”, aldus Philippa Staffas, artistiek directeur van het Stockholm Culture Festival. Als het weer het toelaat vinden de uitvoeringen elke dag tot 31 augustus plaats.

 

 

 

 

 

Comments are closed.