6 x hebbedingen voor op de camping om niets van het comfort van thuis te hoeven missen

Kun jij op vakantie niet zonder je favoriete tv-programma, kop koffie of frisse, pasgewassen kleding? Met deze huishoudelijke hebbedingen is heimwee op de camping voorgoed verleden tijd. En we gaan nog niet naar huis.

Gewoon je favoriete serie kijken

De opmars van de campingtelevisie heeft een lange reis achter de rug. Want hoewel de buurman vijfentwintig jaar geleden al een schotel op zijn dak had staan, vermaakte de rest van de camping zich nog jarenlang met Rummikub. Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld, vanaf de camping in Zuid-Frankrijk kijken naar het 8 uurjournaal. En al gaat dat allang niet meer via een 12v-televisie, er zijn genoeg alternatieven: een laptop, tablet of gewoon je smartphone. Camperdeelplatform Camptoo zocht uit hoe je tijdens je kampeervakantie het gemakkelijkst televisiekijkt, met of zonder satelliet.

 

 

Je status blijven delen met de thuisblijvers

Brengt ons gelijk bij het tweede punt. Want zonder fatsoenlijk internet geen Tour de France of Goede Tijden. De meeste mensen beschikken tegenwoordig over een dikke databundel waarmee ze tegen relatief lage prijzen televisie kunnen kijken, waar dan ook. Maar we kiezen onze camping ook steeds vaker uit op basis van beschikbaarheid van goede wifi. Het signaal moet sterk genoeg zijn om iedereen tegelijkertijd zijn vakantievideo’s rond te kunnen sturen of online te zetten, zonder dat de verbinding begint te haperen. Hoe je tijdens je kampeervakantie je internet regelt? Je ziet het hier.

Je kaaskroketje blijven fryen

Je ziet ze steeds minder vaak: vakantiegangers die een broodrooster of oventje uit de keuken thuis mee naar de camping zeulen. Die plek wordt steeds vaker ingenomen door de heteluchtfriteuse waarmee je behalve kroketjes ook vlees, brood, groenten of quiche klaarmaakt.

 

 

De meeste campingairfryers zijn klein en lichtgewicht en geschikt voor lage ampères, nadeel is wel dat grote eters het moeten doen met minuscule porties, of geduldig moeten zijn. Je kunt ook de airfryer van thuis meenemen, maar dan heb je wel een Watt-controller nodig om de stroomsterkte te verlagen. Camptoo testte samen met ACSI de airfryer alvast uit.

Een heerlijk bakkie koffie in de morgen

Er zijn heel veel mensen die behoorlijk kribbig worden als ze geen goede koffie kunnen krijgen. Gelukkig zijn er op de camping genoeg goede opties. Je kunt ervoor kiezen om een koffiezetapparaat te gebruiken dat speciaal gemaakt is voor een lage stroomsterkte, zoals een filtermachine of espressoapparaat, maar je kunt ook meditatief slow coffee maken door een mokkapot op het vuur te zetten, gewoon op gas. De machine van thuis kan óók mee, maar ook hier geldt: gebruik een watt-controller. Maar hoe maak je nu de beste kop campingkoffie, met of zonder stroom?

Kleine wasjes, grote wasjes

De meeste campings beschikken over een gelegenheid om natte badhanddoeken en bergsportkleding te wassen, dus echt een noodzaak is een wasmachine bij de camper niet. Maar ben je op doorreis of verblijf je niet elke dag op een campingplaats, dan is het wel fijn als je onderweg je ondergoed kunt wassen. Sommige wasmachines voor op de camping doen alleen de was, andere centrifugeren ook. De machines werken gewoon op stroom en je hoeft er geen muntjes voor te halen bij de receptie. Maar de grote vraag: is hij geschikt voor zowel kleine als grote wasjes?

Geen slapeloze nachten meer

De klamme nachten in de caravan zijn voorbij dankzij de komst van de mobiele airco-unit. Direct in slaap vallen in plaats van urenlang woelen op kokendhete dekens. De binnen-unit en buiten-unit van de airconditioning zorgen ervoor dat de lucht in de camper of caravan lekker koel en droog blijft, zodat je minder transpireert en geen last hebt van plakkerige nachten. Ook mooi meegenomen in letterlijke zin: de draagbare airco is makkelijk demonteerbaar. waardoor je zonder veel gehannes weer de weg op kunt naar de volgende kampeerbestemming.

 

 

 

 

 

Comments are closed.